Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hello everyone, i need your help please. I own a panamera s hybrid 2012, having problem with E-power steering , not working, ordered new one and replaced it, but no success!! At the bigining the fault was “servotronic unit” that i couldn’t find anywhere! When i removed the old E-pump i thought the control unit is inside, don’t know if i was wrong, that’s why i ordered the new one. 

At this moment Piwiscan’t see the new one, front-end electronics fault codes c11005(front-end electronics control unit, function restriction), 80400E(front-end electronics control unit, power steering function restriction), 80410F (power steering, limp-home..I appreciate any help. Thank You 

C6535B0E-7C96-4340-8F75-B16F2E1C04CA.jpeg

2902B95D-5565-4086-AC2A-E6A2BDB25A5B.jpeg

1D1A887B-DCCA-4593-A001-0F9C23C2A317.jpeg

Edited by FHS72

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Hi all..yesterday I’ve checked all related fuses, and contacts on the E-pump, all seems good. I managed to replace the steering rack sensor to see if its faulty, still the same the E-pump didn’t start! Next i will check the the front BCM..

51D4DBC8-7DE5-419C-9E62-BBCFC6686460.jpeg

238AF603-A18B-40B3-9D8A-5F13C6CD23B3.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, after an hour of work, I’ve reached the front BCM module under dashboard, opened it and at the first look i found a bad transistor? Maybe it’s the problem?

998E1D9D-E932-4942-ABD6-83EC2D698616.jpeg

B1D8C662-91EA-45A0-99E8-4E6CE0EFCF71.jpeg

DC5EC846-5386-4585-BC87-731B7AEFB223.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesting, thanks for the pics and explanation, i have no experience with it but it seems that this has to do with it, remains the question what is the cause of the faulty transistor? Good job, please keep us posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, RFM said:

Interesting, thanks for the pics and explanation, i have no experience with it but it seems that this has to do with it, remains the question what is the cause of the faulty transistor? Good job, please keep us posted.

Hi, for now i will firstly replace the MOSFET as it will be more easier and than will give it a try, (searching for the parts). If replacing the BCM module it have to be coded with PIWIS to get it work, i have it but maybe it will ask for imo codes?! The cause could be the battery or a short on wires..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone, today i received the Mosfet and replaced the faulty one on the BCM board, after that i reinstalled in place the unit but unfortunately the same thing happening, the E-power steering pump not activated. The new E-pump is not showing up on Piwis, still not detected. Maybe i have to try the old one after repairing the BCM unit? Will give it a try..BTW i noticed that the electronic steering lock is not working too, can’t hear the click noise when switching the keys, and this unit also not detected by Piwis.

AA0C04A3-B94B-4645-8029-9755B249F0A8.jpeg

4F389BBF-4693-4D59-B59A-03454C273A2F.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone. Some updates on this issue, i ordered a BCM unit and yesterday i tried to replace it, after coding and writing the data on it, of course the key will not simply operate! It will need the online programming to get it work on the new one. Looking for solutions as i don’t have dealers around.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, FHS72 said:

Hello everyone. Some updates on this issue, i ordered a BCM unit and yesterday i tried to replace it, after coding and writing the data on it, of course the key will not simply operate! It will need the online programming to get it work on the new one. Looking for solutions as i don’t have dealers around.

 

Afraid you are going to need access to a current PIWIS system to do this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, JFP in PA said:

 

Afraid you are going to need access to a current PIWIS system to do this.

Yes definitely..i think i will need to find someone who have access to do this through my PIWIS over the net.

BTW i didn’t found a steering lock controller on the steering column! Maybe not equipped on hybrid?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.