Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi I am looking for some assistance / advice.

I have a UK 2004 Cayenne, occasionally when trying to start the engine will start to crank then stop, the dashboard display goes off  and the clock resets to zero. Looks like total power failure.  After a couple of hours the car will start. Sometimes I have jump started the car after which it starts and runs fine for a few days.

 

The first time it happened I assumed that the battery failed, I removed it and to replace it, my local the garage checked the battery and declared it ok. I re-installed it and charged it after which it ran for a couple of months nand the issue reappeared.

 

Possibly the battery is at fault, however I don't want to buy a new battery and find that the fault lies elsewhere.

 

So my question would be "what else could cause the a temporary power loss?" I don't have the electrical circuit diagram so don't know what else to look for.

 

I did wonder if it might be the starting motor or solenoid, possibly a bad spot on the flywheel or starter motor bendix.

 

I would appreciate any suggestions.

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

2 hours ago, Micheal Johnston said:

Hi I am looking for some assistance / advice.

I have a UK 2004 Cayenne, occasionally when trying to start the engine will start to crank then stop, the dashboard display goes off  and the clock resets to zero. Looks like total power failure.  After a couple of hours the car will start. Sometimes I have jump started the car after which it starts and runs fine for a few days.

 

The first time it happened I assumed that the battery failed, I removed it and to replace it, my local the garage checked the battery and declared it ok. I re-installed it and charged it after which it ran for a couple of months nand the issue reappeared.

 

Possibly the battery is at fault, however I don't want to buy a new battery and find that the fault lies elsewhere.

 

So my question would be "what else could cause the a temporary power loss?" I don't have the electrical circuit diagram so don't know what else to look for.

 

I did wonder if it might be the starting motor or solenoid, possibly a bad spot on the flywheel or starter motor bendix.

 

I would appreciate any suggestions.

 

Welcome to RennTech :welcomeani:

A common problem with Porsche's is a bad ignition switch, which cause all sorts of electrical gremlins and failures.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Bolokk
      Need help, my Cayenne was hesitation while running and shuts off,  replaced both fuel pumps and now it won’t start, all fuses and relays are good could it be an ignition fuse or so and need help with fuses identifying I’d saw two locations is there more?
    • By mderwin
      I've had my Cayenne diesel for about 1 month and have about 1300 miles on it. Two weeks ago, when starting early in the morning (temp in the low 40's), I turned the ignition to "on" position, wait for "coil/glow plug light" to turn off with foot on brake, and turn key to start - nothing. It won't turn over. Then turn key back to "on" position and try to start again. Still nothing. Next, I remove key and try again - this time it starts.
      Now, every morning the 1st cold start attempt is the same - it won't turn over. Then, when I remove key and try again, it starts every time.
      I hooked my durametric diagnostic tool to it last night and there were no fault codes.
      Anyone had same or similar problem?
    • By xavi.ordonez
      2001 Boxster 39,478 miles weekend car only.
      Boxster will start right up, no puff of smoke, no idel problems. COMPLETELY NORMAL. Drives fine no rattle missfire. Go to store come out. WON'T START.... Crank it once. (ENGINE TURNS NO START).. Crank it again..(ENGINE TURNS NO START) THIRD TIME ( STRUGGLES A LITTLE BIT, BUT STARTS AND RUNS FINE) ..... Go home and park it.
      Next Sunday ALL OVER AGAIN but this time when I when I get home try to start and it won't start until the 3rd time. Had to go out of town for 2 weeks come back. AGAIN SAME THING.
      NO CHECK ENGINE CODES, THE WEIRD THING IS THAT IT WILL START RIGHT UP WITH OUT ANY ISSUES THE FIRST TIME AFTER SITTING FOR A WEEK.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.