Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

2005 Turbo S, washer pump only runs at '''pumping" speed when wiper stalk is at high speed, and pulled toward steering wheel? All other settings pump runs slower and will not pump fluid to nozzles.

Any help or suggestion would be greatly appreciated.

Bill Stowers  willymakit9@gmail.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Hello Loren,

Thank you for the reply. I wish it were the pump or hoses! The previous owner said the nozzles were just plugged, that seemed likely so I didn't think much about it. After blowing fluid thru the hoses and the nozzles being open I knew there was bigger issue. I removed the tank and the pumps (this is a Turbo, it has the headlight washer) the windshield pump did not work, so replaced it and re-assembled everything. First rainy day actuated the stalk to clear the windscreen and NO spray! Disconnected the hose at the "tee valve" and only a slight burble of fluid came out. So the pump runs, but at a very low rpm. Thinking the pump was bad, ordered another. This time I bench tested pump #2 and it pumped at full rpm. So I also tested the pump #1 and it ran at full rpm? Now I'm pissed, I plugged Pump #2 into the cars wiring and it only ran at low rpm??? So here is what happens, pull the stalk to the position "5" (in the owners manual) nothing, no pump, no wipe. continue pulling the stalk to "6" and the wipers come on and the pump runs at slow speed. Raise the stalk to "2" and the wipers run, pull the stalk and the pump runs at slow speed. Raise the stalk to "3" and the wipers run at fast, pull the stalk and the pump runs at full speed and will spray through the nozzles. BTW, the headlight washers have always worked, at position "7", headlights must be on!

So...what do you make of that?

Again, Thank you very much for any help.

Bill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.