Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

2009 Cayenne S. Power tailgate stopped opening/closing. Open button above the license plate causes the latch to release and the door to open about 1/2", but the power lift mechanism doesn't engage. I can manually open and close the door. When closing it manually, the power mechanism pulls the hatch in the last 1/2" and latches closed.

Glass hatch release button works fine. Remote control hatch button does nothing. Close button on the bottom right of the hatch is lit but does nothing.

Checked all fuses on the right and left sides of the instrument panel, and the one on the battery. All good.

Durametric is giving me the following faults:
- 3074 Rear lid tilt angle sensor short circuit to B+ (I replaced the sensor - no change)
- 1341 Instrument cluster no signal / communication transient fault
- 908 Wiper motor no signal / comm transient fault
- 668 Vehicle voltage terminal 30 inplausible signal transient fault

All other systems on the car are working fine.

So what might be the issue? Gateway problem?

Help appreciated.

Pete

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.