Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  

Recommended Posts

have had a 997c2s cab for all of a week and while sitting at a stop light all the sudden got all sorts of system failure alerts. psm, pasm, abs all showed system failure. the navi system lost it's memory. the cruise control dash light quit operating and cruise is not available. the tail was left in the air once.

crank it now and the emergency flashers come on but will turn off and messages no longer display. but cruise and navi are still not operational.

this is the 4th porsche i have had the cruise control problem of when the dash light indicator goes out the cruise will not operate. that is over an 8 year period. how long does it take to figure the problem out? i did have one porsche in that time that didnt have the problem, gt3, but it also has NO cruise control.

of course i will run it back to the dealer but this is very frustrating.

Edited by icon

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Sorry to hear about your problem .

I have about 5000 miles on my 997 S and have had NO problems . I also do not recall anyone else on several discussion forums with similar problems as you describe.

I therefore conclude it is not an inherent problem with cruise control etc. but rather that you have an isolated case here .

Could be as simple as a defective transistor somewhere or a loose connection etc.

I had a 993 S about seven years ago which was fine until I had the dealer install a radar detection system . The car's electronics were totally screwed up after that . They even had a Porsche factory guy who happened to be available look at it and he was at a loss as well .

Finally they removed the detection system and the car was fine after that .

My point is , electronics can be very frustrating at times but I'm sure they will find a solution , even if they have to replace the entire sytem.

After all , we are not talking about a Chevy here . Lol

Edited by Jean

Share this post


Link to post
Share on other sites
My point is , electronics can be very frustrating at times but I'm sure they will find a solution , even if they have to replace the entire sytem.

After all , we are not talking about a Chevy here . Lol

thanks jean!

i'm sure they will find a solution as well!

but who wants to go w/o their ride for a day or two? :eek:

Share this post


Link to post
Share on other sites

My '05 starting having electronic problems the day I drove it home. After many (3 or 4 or 5) visits to dealer, they finally and reluctantly replaced the 'main control unit', and that solved all the problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
My '05 starting having electronic problems the day I drove it home. After many (3 or 4 or 5) visits to dealer, they finally and reluctantly replaced the 'main control unit', and that solved all the problems.

What problems did you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.