Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

The left hand headlamp assembly just will not lock in place.....

The right hand unit slides in perfectly and easily locks with audible pop. The left hand unit fits correctly and a partial turn of the locking tool will produce a popping sound. The assembly appears to locked in place but just a slight finger tip lift of the leading edge of the turn signal will cause the unit to slide out !

I have repeatedly checked the headlamp assembly, mounting plate, assorted alingment channels etc. All appears normal and nothing is broken.....

Any suggestions as to something I might be missing? Is there a way to adjust or "tighten up" the locking mechanism??

Car is a 2003 Boxster with Litronics. This problem probably will covered by warranty, but it is a 60 mile roundtrip drive to the dealer.

thanks in advance

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Are you using the tool from the toolkit? If so, when you remove your headlamp, its best to place the tool so the bar is horizontal and move through 180°. Keep the bar in position, pull the lamp unit foward and let the removal tool bar drop back 90°. When re-inserting, be careful to see the protruding bars go in the runners correctly and squarely, keep the locking tool bar in the 90° position and gently but firmly push the unit home. Maintain your firm presure and move the lock tool to click and lock.

If this doesn't work, surely your 60 mile trip will be a pleasant drive on an afternoon? :D

Link to post
Share on other sites

Thanks and, yes, I am using the special socket from the tool kit.... and I am fairly certain that I am following the correct procedure described in the owners manual. The unit is seated correctly, can be pushed into place and rotation of the tool towards the rear of the car will produce a pop that indicates that it is locked.... but, it isn't !! Very frustrating.... but I'll give it another chance this evening.

Pleasant drive??? .... well, maybe. It happens to be 60 miles of rush hour morning and afternoon traffic through the angry freeways of Los Angeles ! Maybe a beer afterwards will help

cheers

:beer:

Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Sometimes the tool is a sloppy fit and the pop you hear is the tool slipping. Try a 5 mm socket instead.

Check the mounting plate in this area. I have seen 2 cars and the plastic was broken and the light would not lock.

post-4-1149115530_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

You are absolutely correct. The problem was the "special tool" provided with the car.

A simple twist of a quality 5 mm socket solved the problem in less than two seconds.

Many thanks ... and, yes, I did enjoy a beer afterwards !

:beer:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.