Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Coolant Smell - Only On Start - No Leak


Recommended Posts

I'm wondering if anyone has experienced this before...

When I start my 2000 Boxster S I smell a bit of coolant in the air for a minute or so. Not sure that if it is coming from the exhaust or the engine compartment, but I have no visible leaks and the system loss is less than 1/2 cup over 2-3 months of daily driving. I've had this 'problem' since I bought the car used last summer.

Obviously I'm concerned about it being a major repair or damaging the engine, etc.

Ideas/advice?

Link to comment
Share on other sites

Thanks Loren,

The cap's part number does end with a 0, but it and the top of the resevoir are bone dry. Is it possible that the coolant system pressurizes on start and the cap very quickly starts working 100%?

I can try to get a replacement cap but I can't imagine not feeling some residue in that area if this was the case...

Link to comment
Share on other sites

Loren - you were absolutely right. :clapping: New coolant cap = no smell on start + no fear of a greater problem.

I just couldn't believe that there wouldn't be some residue associated with the old cap leaking for 30 seconds while pressure and temperature rose on start!

Thanks so much for you help.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.