Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

WillMo

Members
  • Content Count

    2
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by WillMo

  1. My 06 Turbo cooling is acting weird just today. At idle or slow speeds it's always on 180. On the highway it seems to warm to 190-200. Stop and it cools right down to 180. Today on rhe highway the check coolant came on and temps were 210 to maybe 215. Stopped, only took maybe 1/3 gallon to top off. Still seemed to run 210 or so the next 10 minutes to home. Idled and it dropped back to 180. Any thoughts on what's causing this?
  2. I've got a 2006 Cayenne S and just had an issue the other day where it The temperature started to climb fast and when I checked the coolant reservoir I had oil in the water. There is no oil in the crankcase but it was down 3 quarts. I'm due for an oil change so I expected it a little over 3 quarts was a lot. It has 125,000 miles on it. It is still running perfectly, was not blowing any smoke or doing anything to indicate anything internal in the engine like a head gasket or a cracked head or block. I've had a very slow water leak for the last two years. I would have to add 1 to 2 quarts of water every 3 to 4 weeks. As soon as it indicated to check the coolant I always topped it off and it would only take 2 quarts. As any freeze was getting expensive I just kept filling it with water waiting for the day when I had enough cash on hand to find the problem and fix it. It always had run perfectly at 180° prior to to this incident. In my younger days I was an ASE certified mechanic but at 56 I really don't feel like digging into this job anymore than I have to, especially if it's a losing cause. I'm posting this in hopes that someone can tell me if the oil cooler is water cooled or air cooled. I have not had any oil leaks. I'm hoping that because there was no antifreeze that may be in the two years of using the straight water the cooler rotted through. Any advice I can get here would help greatly as finances are a ***** these days after a tough divorce and I still owe six grand on the car so this is a bit of a nightmare.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.