Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

ingition issues


Recommended Posts

Hi All

Last night had started car and went to store and all was fine, later went to start car at house to move car and the following started:

Turn key:

1). Hear strange clicking noise

2). All lights (dash, overhead, radio) all start flickering

3). Windows go down and up (as if you were lowering top)

4). Hear noise in rear speakers

Car will not start.

Thought it might be ignition switch (and had extra) so I replaced, not much difference except lights do not flash as much and windows do not go up/down.

Car still will not start, I have removed the negative battery cable to let computer reset and will go back out in a few to retry.

Car is:

986 2.7 5 speed US base

Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Hi All

Last night had started car and went to store and all was fine, later went to start car at house to move car and the following started:

Turn key:

1). Hear strange clicking noise

2). All lights (dash, overhead, radio) all start flickering

3). Windows go down and up (as if you were lowering top)

4). Hear noise in rear speakers

Car will not start.

Thought it might be ignition switch (and had extra) so I replaced, not much difference except lights do not flash as much and windows do not go up/down.

Car still will not start, I have removed the negative battery cable to let computer reset and will go back out in a few to retry.

Car is:

986 2.7 5 speed US base

Any ideas?

May be a good idea to get your battery tested???

Link to comment
Share on other sites

Hi All

Last night had started car and went to store and all was fine, later went to start car at house to move car and the following started:

Turn key:

1). Hear strange clicking noise

2). All lights (dash, overhead, radio) all start flickering

3). Windows go down and up (as if you were lowering top)

4). Hear noise in rear speakers

Car will not start.

Thought it might be ignition switch (and had extra) so I replaced, not much difference except lights do not flash as much and windows do not go up/down.

Car still will not start, I have removed the negative battery cable to let computer reset and will go back out in a few to retry.

Car is:

986 2.7 5 speed US base

Any ideas?

May be a good idea to get your battery tested???

Good point and I forgot to state that the battery is new and has a good charge.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Since the battery is replaced, check the + and - cables for proper tightening.

Battery is not the issue, at the moment I have a good charge and terminals are tight and clean.

I thought it would have been the ignition switch (which I replaced) because of the symptoms at start, but still when turning the key

all lights flash (brightly) hear popping noise in rear speakers (radio is turned off) windows go up/down about 1" and I hear a loud clicking noise all while turning the key.

This had just started, had turned the car on with no issues and drove to store and back and then 1 hour later went to start again when this happened.

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Since the battery is replaced, check the + and - cables for proper tightening.

Battery is not the issue, at the moment I have a good charge and terminals are tight and clean.

I thought it would have been the ignition switch (which I replaced) because of the symptoms at start, but still when turning the key

all lights flash (brightly) hear popping noise in rear speakers (radio is turned off) windows go up/down about 1" and I hear a loud clicking noise all while turning the key.

This had just started, had turned the car on with no issues and drove to store and back and then 1 hour later went to start again when this happened.

Thanks

Hmmmm was searching this forum and came across this post http://www.renntech.org/forums/index.php?s...amp;hl=ignition

which is the exact same thing I am having and his cause appears to be the battery, guess I take back and get tested/replaced.

will update just so the thread has an ending for future searches ;-)

Thanks

Link to comment
Share on other sites

Well I got good news . . . . . . The battery was bad, had a good charge but when tested it failed and since it was only 3 months old was replaced for free.

Car starts with no issues and also glad I did not throw away old switch which would appear to still be good :D

NOTE TO SELF:

Listen and Follow advise of Elliottc26 & RFM :renntech:

Thanks Guys

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.