Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Why Is This Happening?


Recommended Posts

Anybody know what or why?

Number one:

About a month ago I started my Boxter S 3.2 cold in the garage and I noticed that the battery

light stayed on. I shut it off and restarted - no light........until today.

After driving for about 20 mins, I stopped at a carryout. When I came out and started it the

engine the light stayed on again. At a red light I shut it off and restarted. No light since.

Number two:

After a short spirited drive last weekend (I'm sure above 75 mph) I pulled in the garage and

got out. The rear spoiler was fully extended. I know where the overide switch is and I have never

touched it before.

I cycled the spoiler up and down with the switch, then with the spoiler down I restarted the car

and drove down the street to my brother's house. I turned around and came back home, never

going over 30 mph. The spoiler was up again. I cycled it up and down again and it has been ok

ever since. Did it loose it's initialization? It seems alright now.

What gives?.....Any ideas?

Thanks

Edited by 986fan
Link to comment
Share on other sites

Likely suspect is your ignition switch. When they go bad they cause all kinds of strange electrical behaviors. Do a search here. An easy and inexpensive repair..,

Also check your battery. If it's over 4 years old it's probabaly on it's way out..

Good luck.

cheers.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

The original two problems have not reoccured but I'm taking it in next week to get a new ignition switch installed.

Now I have a new concern. After starting the car cold (only) then turning the foglamps on, and then turning the

headlamps on......as soon as I move the light swight to headlamps (with the fog lamps still on) I immediately get a

very rapid and very loud "thumping" from the trunk area (spoiler?....some relay?). Cyling the ignition switch off and

back on makes it stop and there is nothing you can do to make it repeat until it sits a long time again.

Another ignition switch symptom? Anybody ever had this or heard of it? Ideas/opinions?

I've got a feeling that this is happening because I have an aftermarket HID conversion that pulls too much only when

the fogs are already on and you are trying to light the HID's for the first time of the day (cold).

But.....What is the thumping? Are the headlight and/or foglight relay(s) in the LH side of the rear trunk?

Thanks,

John

Edited by 986fan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.