Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Hi,

 

i have a Cayenne Turbo of 2006. i got now the trouble codes P2187, P2189 and P0441

the symtoms are follow is the engine is cold everything works perfect but if the engine is heating up the rpm drops during the driving back to 900 rpm. i can play with the accelaration pedal nothing happens after 3 seconds but he pick up the rpm for a short spin of 50 yards then the same happen.

 

had somone the any idea what it could be???

 

thanks

Link to comment
Share on other sites

P0441 is the vapor purge system. On my 06S theres a line next to the throttle body along the drivers side of the intake manifold that had to be replaced. Theres a good youtube video of how to do that part. I had to cut the old line to get it out as he does in that video, that rubber hose did not want to budge after that many years.

 

2187/9 is a oxygen sensing limitation, which could be caused by the purge solenoid/line problem, so I would definitely fix the P0441 first and see what comes back. However it could be fuel related too, fuel pumps or injectors, could also be a vacuum/PCV leak, or maybe even the gas cap and oil fill cap. 

 

It happens as it drops into closed loop once its warm and the Oxygen sensors see something amiss. They are not used in open loop immediately after startup, so that's why it runs normal when cold and not when warmed up.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.