Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

PCM 2.0(?) > PCM 3.0 PIWIS coding help


Recommended Posts

Posted (edited)

Hello, 

So, I recently imported a 2009 CTTS from Japan to Canada (it’s a USDM car, not ROW, long story) and in advance of it arriving I purchased a used PCM 3.0, as the car came with an aftermarket Japanese only head unit. 
I figured since all 2009 Cayennes (to my knowledge) had the 3.0 units, it would be a safe bet! 
 

Car arrived, I spent days getting rid of the hack job of wiring in the aftermarket radio they did. Re-soldered the whole factory harness back, and installed the PCM 3. Behold! Full working audio with the Bose amp and system, sounds great. 
 

However, my factory backup camera isn’t activating. I’ve manually actuated the motor, it works, and the control signal and camera inputs are correctly wired into the PCM 3.0 head unit. So the issue lies in the coding. 
 

I have a cloned PIWIS 3 tool, which has been great already. I went to check the setting, and sure enough, in the coding options for the PCM I bought, reverse camera wasn’t listed as installed. However even after changing that, still no luck! 
 

Digging around a bit more, it seems the car is looking for a PCM 2?! I guess that’s what must have been installed initially?? Either way, I want to stick with the 3.0 unit. I saw where it appeared I could change this, but it’s asking for a 16 digit code? That’s where I decided I was stuck. 
 

Is this something I’m gonna be forced to go to Porsche for? 

IMG_3156.jpeg

Edited by Edconline
Update
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.