Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

ictguy

Members
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ictguy

  1. OK, so I bought the car and within the 5 weeks of ownership, had so many issues, enough was enough. The last straw was the prop shaft bearing failing. The car had only done 50,000 miles!! Anyway, cut my losses and sold it - the 5 weeks of owning a 10 year old Cayenne lost me about £3250. I will never buy an old Porsche again. Next time (if ever), it'll be new!! Thanks for all of the help from people on here over the last few weeks. A great forum with great, knowledgable members! Just wish I had come across it BEFORE I bought the 10 year old 'tractor'.
  2. Well, confirmed. The prop shaft bearing had failed. Started to drive the car to a garage first thing, but decided to call breakdown recovery to get it transported there - didn't want to cause any more damage! They managed to fit a universal bearing, breaking the prop shaft and reassembling it. All fixed. Another £280 spent!! Are there any other common problems I should expect on a 2004 Cayenne 3.2 v6?? Car has done 55,000 miles.
  3. That's the first thing I did. I honestly thought a wheel was loose.... They were all tight though. This really is consistent with the drive shaft bearing failing. Looks like I'll have to wait till Monday to get this confirmed though.
  4. When I search, I get all kinds of hits - drive shaft bearing, bushes, shock absorber problems....... Are you suggesting I need a new drive shaft or just the bearing?
  5. Started today. Put my foot down and heard a knocking noise and felt it through the floor of the car. Seems to be getting worse and now have a loud knocking noise transmitted through the centre armrest (can really feel this through my arm) over every bump. Putting the car in neutral whilst it's moving still presents the knocking when going over road bumps. Could this be suspension related?????? This car has only done 55,000 miles!!!!!
  6. Blimey, no wonder the car is so bloody heavy!! Does this have to be carried out periodically?
  7. Thanks Ahsai, good point. I will buy these ones (UK based company) - http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=310224122296 Doesn't say 8ohms, but does mention in place of a 21W bulb, so bound to be close. Would have preferred 2 25W resistors in series to help dissipate the heat, but I won't be on the brakes for too long and will mount these to the metal bodywork behind the tail light unit.
  8. Thanks, I will measure the resistNce across the LED's and add one in parallel to them to match the resistance of the 21Watt bulb. I remember that 1/R = 1/R1 + 1/R2
  9. Thought I'd share my experience to help stop anybody making the same mistake I made - Bought new discs and pads and had a good friend help me fit them. That was the first mistake, should have got a garage to do it.... Both my friend and I have changed pads on many cars and motorbikes and thought nothing of removing the callipers. Started with the front right side, removed the two M16 bolts holding the calliper to the hub arm. The bolts were very corroded and as a result, the thread was stripped on one of the bolts and the hub arm (not sure if that's what's called, maybe a knuckle thing). I did read about helicoiling or time-serting to get a new thread but decided to get the car to a garage instead. They basically said that the calliper doesn't need to be removed to put pads in. Oh my God, wish I had known that first. Anyway, they wouldn't repair the thread, too safety critical they said. The loading is too much and they were only prepared to purchase a new hub arm thing from Porsche, plus therefore needed a new wheel bearing aswell. So the mistake cost in excess of £550 to fix. Lesson learned!! Moral of the story - don't remove the calliper to change the pads OR, better still, leave it to the professional mechanics.
  10. All brake discs & pads have now been replaced. The rear parking brake shoes basically fell apart... Must have been those.
  11. That would probably require some elaborate reprogramming, which would not be easy, and becomes questionable from a liability standpoint as you are involving mandated safety systems. Surely no different to putting a load resister across the LED though? Effectively fooling the canbus into thinking there is a filament bulb in place. Do you know if the left/right brake lights are monitored separately or is the message I am getting because either/both are 'out'?
  12. Is it possible to make the checking of the brake lights inactive in the canbus system? Is there a device I could purchase to change these settings? Thanks for your support.
  13. Thanks, I will contact the suppliers of the unit. Surprised it doesn't have a load resistor built in though. Do you think this would help if I could break the wiring and put it in? http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&alt=web&id=261170139838
  14. Thanks for the quick reply. I am not getting a 'rear light error' when I switch the lights on, only the 'brake light error'. Even though both are made up of LED's, which leads me to think they have been manufactured with the incorrect resistance on the brake light circuit. Does anybody know what resistance is required to prevent the error? Thanks. PS. The double posting was an error, my iPad hung and I pressed the 'submit post' button twice.
  15. OK, so bought these off ebay - http://www.ebay.co.uk/itm/301445755416?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Fitted them to my '04 Cayenne. All lights work but I am getting a 'check brake light' canbus error when I first apply the brakes. The exclamation mark then remains on. Does anybody know how I can fool the system into thinking the brake lights are working?? Thanks
  16. OK, so bought these off ebay - http://www.ebay.co.uk/itm/301445755416?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Fitted them to my '04 Cayenne. All lights work but I am getting a 'check brake light' canbus error when I first apply the brakes. The exclamation mark then remains on. Does anybody know how I can fool the system into thinking the brake lights are working?? Thanks
  17. Thanks ciaka, going to remove the wheels sometime next week and give each brake a good clean, removing the pads etc etc etc
  18. That it was an optional extra. Read this - http://www.renntech.org/forums/topic/24225-lock-rear-differential/
  19. Update: just been out in the car and no noise at all. Could it be the parking brake sticking slightly? I will wait for the noise to return, engage the parking brake slightly whilst driving and see if it makes a difference to the noise....
  20. Apparently, this was on option on the 04 Cayenne - after searching other forums, I have found the answer!
  21. OK, doesn't seem to happen all the time. But, no matter how slow I go, forwards or backwards, there are squeaking noises coming from one or more wheels. If I apply the brakes gently, the squeaking is still there. If I drop it in neutral and coast, the squeaking is still there. Like a squealing effect. Metal on metal, high pitch type of noise, seems to be in tune with wheel rotation. Help, this is driving me insane!!
  22. There are 3 LED's, all work because they light up when I start the engine. Putting foot on brake and gear in Neutral, I can get two of the LED's to light up, but no matter how many times a push the rocker forward and back, the first LED, rear diff lock does not come on. Anybody had this? No error codes are reported.
  23. Took me ages to figure it our.......A torx screw behind the plastic label denoting 'Airbag'. All sorted now :-)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.