Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Ed T

Contributing Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ed T

  1. Morning folks, I was able to drive the car a bit since my last post.  I inspected the area around the battery for any coolant leaks.  I found nothing.  I also 

    inspected the coolant reservoir and it's maintaining it's proper level.  I also inspected the oil filler port but also smelled the port and only smell oil.  I don't

    think I have a oil/coolant mix anymore.  I plan to replace the heat exchanger this week hopefully taking care of the awful coolant smell in the cabin.  Again

    many thanks to you gents helping me sort this out.  

     

  2. Thank you again, I have to travel 45 minutes tomorrow both ways so I'll wring it out and report when I return.  The new coolant is pink.  I opened the cap res cap this

    morning and do not see any oil in it.  I will also try the turkey baster tomorrow and will also look under the panels next to the battery.

     

    I didn't have a choice letting it sit.  My alt quit two weeks ago.  The Porsche dealer wanted $2350 to replace it.  I did it myself, but the alt, Pelican Parts sent was damaged. I had to send it back and order another alt.

  3. Hi Joe, thank you for getting back to me and for your time.  The car did sit for 2 weeks until I was able to change out my alternator.  I've driven the car quite a bit since.  The car sat running at idle 3 days ago while I was  charging a battery for my drone.  

     

    I just looked at the coolant level.  It has not dropped at all.  You or someone else mentioned the heater core too.  That I may have a pin hole leak?  I have a new heater core in my garage but haven't replaced it yet.

     

    The oil was changed at 72,683 or 2500 miles ago.   The car had 68,500 miles when I bought It.  It now has 75,300 miles.  I have never had to add any oil since I bought it.  The oil filler cap and the stronger smell of coolant is what got me worried.  

     

    Again, thank you for hashing this out with me.  

  4. Morning all,   Short history. 2004 C4S Cab.  I bought the car one year ago from a Porsche dealer.  One month later I smelled antifreeze inside the cab with the heat on.  
    Another Porsche dealer garage pressurized the system for an hour showing no leaks.  The odor is still present.  I took it to a private Porsche specialist.  After three weeks,

    pressurizing the system, changing the coolant, changing the oil and boro-scoping the cylinders, he found no leaks.  The odor is still present and getting stronger.  

    I found yesterday my oil was one quart low.  I added a quart and found this.  See the photo.  I think I now have coolant mixing with oil.  I'm afraid to drive it but want other 

    opinions before I start scheduling a mechanic to look at it or go back to the dealer where I bought it.   Thank you. 

    996 Oil Cap.jpg

  5. Good morning, a few weeks ago, my dashboard limits switch came on related to oil pressure.  The gauge was pegged at a 5 and didn't move.  I shut off the engine, then restarted it.

    The pressure gauge reset itself and worked well again.  This has been an intermittent issue.  I bought a new pressure sensor but haven't installed it yet.   Yesterday, I started the engine

    and got an oil pressure message and the gauge showed zero.  I turned off the engine, then restarted it and everything went back to normal.  Sorry for the lengthy post, but my question

    is... Is this the pressure sensor causing this or could this be leading to something more serious?  Oil pump?  I'm leaning towards a bad sensor getting worse.  

     

    Thank you.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.