Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

egbert

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Profile Fields

  • Porsche Club
    No
  • Present cars
    996 TT

egbert's Achievements

Member

Member (1/1)

0

Reputation

  1. Please forgive my ignorance but is it possible to clarify which parts I need from this list as I'm pretty sure I'll do this conversion. I don't see the GT2 Rad hoses on that list either so I'm a little confused. Any help much appreciated. You cannot use the GT2 rad hoses they are a three way or Y hose. You have to get another set of turbo hoses (use hose clamps and a couple) and cut the ends off so you can tilt the radiator forward. You will also have to turn the radiator upside down to make it work plus re-locate the horns as they get in the way....its a fiddly job that I am just finishing up... Talk to Mike at Carlsen Pocrche in Cali, mention my name..he will fill you in on the parts you need. I got all my stuff from him. Ben Thanks Ben.
  2. Please forgive my ignorance but is it possible to clarify which parts I need from this list as I'm pretty sure I'll do this conversion. I don't see the GT2 Rad hoses on that list either so I'm a little confused. Any help much appreciated.
  3. Did they try re-programming the DME before they replaced it? or did they just replace it? They tried to reprogram it but the problem had started getting worse with error messages in 4th 5th and 6th at 4.6k rpm and apparently they had trouble trying to replace the file on the unit. (if that makes any sense) My understanding of it was that the corruption had got so bad that it was impossible to access the ECU and manipulate the map in the normal fashion. They had returned the ECU to a standard map on an earlier visit and said it cured the problem which is how we isolated the ECU as the problem. Why it would run OK on a standard map but not on a modified one I'm not sure.
  4. test driving my car after an ECU change the other day, full boost in 3rd, brush the limiter and change to 4th, puff of smoke from the rear then full on plume of smoke. clutch in and engine off immediately and roll 1/4 mile into a car park. I was so happy to see green coolant all over the back of the car rather than oil. :) The guy fixing the car was out to me in 10 minutes with a replacement hose and fixed it in another 10 minutes so I was very lucky for it to happen then. The hose had a gash running pretty much the whole length of it, located under the MAF and coolant tank.
  5. Just to finish the story off, new ECU fitted and problem solved, corrupt ECU the cause.
  6. still no solution but seems like we're getting there. The ECU was removed and cleared and a standard map put on it and the car didn't have any error messages. Once any modified map was put on the ECU it threw the error message again. Apparently this means the ECU is shot (although i don't understand why it should work with a standard map but not any modified ones) I'm having a new ECU built with the modified map in place, hopefully that will cure it. If anyone has had similar experience or can give some insight I'd be very grateful.
  7. Thanks for that Zippy-the car had several boost leaks but the problem remains unresolved-throttle jacking unit sounds interesting though. Basically all wiring has been checked and we now need to look at the DME to see if there is any corruption.
  8. I'm taking the car to a specialist tomorrow and he's confident he can solve the proble. Interestingly I ran the car on Sunoco GT race fuel yesterday (105 octane very high O2 content) and I couldn't get it to throw the error messages, the car didn't feel particularly quick on the race fuel (quick enough to pull 10-15 car lengths on a 997S 0-150 and go past an Audi RS4 from behind in 5th gear roll on, although I would expect at least that under normal conditions) So no error messages with race fuel despite going WOT in 6th several times. As soon as I refilled with BP 97 octane fuel the car felt smoother but threw the error light straight away at 4.2k rpm in 6th. :huh:
  9. hhmm, bad dme sounds expensive, I'll take it to a rolling road so they can replicate the problem, hopefully another MAF will sort it. thanks for all your help, I'll let you know any results. :renntech:
  10. I had the error messages again, always the same, around 4.5k revs in 6th gear, this time it was only about 1/4 throttle though. I got the abs and psm failure lights and drove straight to Porsche and had them plug in the computer. P0103 HOT FILM MAF SENSOR 5525 TORQUE TRANSFER FROM DME DISTURBED AT TIMES 2 different errors they said, the MAF one was shown as an intermittent fault and not present ie was not faulty sitting in the shop at that time, the 5525 fault however was shown as present. I know it just looks like a plain MAF failure but I've replaced it twice now and the problem isn't going away, the car ran fine for 10k miles without blowing a MAF so there's no reason why it should keep pinging them now. I'm worried about this torque transfer error message, they said they'd never seen it before at the dealer. Anyone have any ideas? much appreciated.
  11. the code I listed above is the only one on the sheet they printed out for me when the light was on. PSM fault memory 5525 Torque transfer from DME disturbed at times. Thanks again for the help.
  12. the vehicle delivered date showing in the book is 01-09-2000, strange, it is a German car imported to the UK. The fault code that came out of the Porsche computer was PSM fault memory 1 fault 5525 Torque transfer from DME disturbed at times. Many thanks for your help.
  13. Hello everyone, great site.! I bought my 2000 996tt a year ago with mods already on it including an ecu upgrade (approx 0.9bar max)and a "sports" air filter. Everything ran fine for the first 10,000 miles although I suspected a dodgy MAF because of a slight hesitation in 1st gear on steady throttle, I had a minor accident and bashed into a kerb, when this happened the PSM failure and ABS failure lights flashed on. The car went in to have some suspension components replaced and also a sensor on one of the brakes I think. When I got the car back it started playing up in traffic on hot days, the abs failure and psm failure lights coming on as soon as the car reached a certain temperature. I bought a replacement MAF and installed it and the problem stopped, however the car now throws the ABS and PSM lights on WOT in 6th at 4,600 rpm. I went to porsche and complained about the MAF they sold me being faulty so they replaced it themselves free of charge. Unfortunately the same thing happens again although slightly lower revs now, approx 4,200-4,300. I decided to remove the air filter and replace it with a stock part and cleaned the MAF at the same time, unfortunately same result. I got Porsche to run diagnostics which they did and found no fault, they also said it has 0.9 bar and that is why it's blowing MAF's, but it ran fine for 10k miles so I don't see that view as correct. 1) Is it possible that the accident has broken something to give me the error code 5525 torque transfer from DME disturbed at times. 2) Could the latest MAF have been "blown" by running with the oiled filter, will I get a different result if I change again? Any advice gratefully received, it's a bit disconcerting to lose ABS and PSM when hitting high speeds, I just hate having something wrong with the car that I can't work out. Sorry for the long post, I figured I should include as much detail as possible.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.