Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Boxster Starting issues


Recommended Posts

Hi ,

I have a 2000 Boxster with 80K miles when ever I drive the car for a short run (like 10 -15 minutes ride ) car does not start up again but after a couple of hours it has no problem starting up. I been told to change the Mass Air flow sensor but since parts cost $600 I want to be sure that is the only things causing it and if it is can it be removed and clean some how with out causing more damage ?

Thanks in advance.

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Does not sound like an air flow sensor. Might be heat related. A local independent mechanic I know had a car in his shop just like that. You could start it when it was cold and drive it, but then it would not restart.

First thought was a bad fuel pump, since this is a problem area for older cars. But it turned out to be a flaky crank positioning sensor. You need to be hooked up to a PST2/PIWIS to see what is going on with the electronics.

Link to comment
Share on other sites

You might check to see if its throwing any codes(DTC's). If the car has not had the fuel filter replaced in the last 30k, you might consider doing so. Its also worth checking the fuel pressures along with the upper and lower injectors seals. I replaced the seal on our 01 at about 50k.

regards

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.