Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Subwoofer not working with Kenwood kmm-100u


Recommended Posts

I'm lost, I have try all I know to make it work.

I have a 2000 S with m490 audio option and I have had rear shelf speaker last summer.

So I wired from socket A, the 12V, the switch, and the ground. I have wired the front speaker and rear speaker directly to the speaker out of the kenwood radio. When I switch on, everything work well (rear, front, left, right).

The door subwoofer are still goin tru the m490 amp and are then connected to the RCA subwoofer line out of the Kenwood radio. As soon as I connect the sub and turn the switch on, I hear a small pop from speaker and radio goes to protect mod.I have also try opening the radio, go to initial setting, then switch-pre to subwoofer, then close radio, connect sub, open radio. same thing happen.

Radio spec:

Maximum Output Power 50 W × 4

Full Bandwidth Power 22 W × 4 (at less than 1 % THD)

Speaker Impedance 4 Ω to 8 Ω

Tone Action Bass 100 Hz ・}8 dB

Middle 1 kHz ・}8 dB

Treble 12.5 kHz ・}8 dB

Preout Level 2 500 mV/10 kΩ

Preout Impedance ≤ 600 Ω

Sub are working (1.5v battery make noise), wiring seams ok, fuses are good (D8 radio and D9 amp). Feels like the amp is not powering the sub, so Kenwood radio goes to protect mode.

I guest I need to connect the blue/white wire (power control) of the radio, but where. I have tried with socket A pin5 (control output for automatic aerial/amplifier), not working. Also socket C pin6 (control output for automatic aerial/amplifier), not working either.

How can I power the amp, so the subwoofer work?

Please help!

Thanks

wawa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.