Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

itzbob46

Contributing Members
  • Content Count

    184
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About itzbob46

  • Rank
    Contributing Member
  • Birthday 01/19/1946

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male

Profile Fields

  • From
    Unionville, CT
  • Porsche Club
    PCA (Porsche Club of America)
  • Present cars
    2001 Boxster
    2010 Subaru Forester XT
  • Former cars
    Infiniti FX35

Recent Profile Visitors

719 profile views
  1. Well, when the engine would not crank over I started looking around and noted that the frunk/trunk indicators were doing more than taking their time going off. That night I let them stay on all night (only 4 LEDs) and they were on in the morning. No problem re the battery. As Loren said, it was on borrowed time and was easy to kill. So, still looking for clues. At least I know the lights are off when the car is locked. I'm thinking about a faulty timer/relay. But which and where. Will research my Bentley's wiring diags tomorrow.
  2. The 2001 has frunk and rear trunk release switches by the driver's door. These are backlit so you can find 'em in the dark. The lights are LEDs so they don't take any power to speak of. My problem is that unless the car is locked/alarmed, the backlights don't go off! If this happens overnight it won't harm the batt. But it killed my 6 yr old batt after being ON for a week or two without the car running. I just changed the old batt and the problem remains. I can take the cover off and disconnect the LEDs I suppose, but I'd rather fix it right. Any suggestions? One person already suggested that the ignoition switch may be the culprit. I just don't want to start changing parts all ofthe place until I get some more ideas. Sounds to me that there is a faulty timer relay somewhere. Thanks......
  3. No Bill, that's not how it's operating...... The switch (which is now uninstalled) has no detent, or in and out position as you describe. When you push it in the white movable portion it merely travels in and out to the same position with no clicks whatsoever. It's amazing that this type of switch that is probably operated 100,000 times in quality control testing can fail after being used maybe 5 times in its life. But that's the way it goes. It's a $67 part new but there is one on the internet right now used for $25. But there is no rush to replace it since the car is garaged for the winter. Thanks for checking it out.
  4. After removing and reinstalling my gauge pod the 4-way flasher switch turns the flashers on, but won't turn them off. Please check your 986 for me......When the hazard flasher button is depressed, does it "click"? Does it stay somewhat depressed or something until you press it again to turn the flasher off? Mine just pushes in, the lights go on, and it returns to the exact same position. No click. Then the lights will go off while you are depressing/holding the switch, but they won't switch off when the switch is released.
  5. Thanks for the input. I took the gauge pod off and found one of the 3 large harness connectors not properly seated. It's FIXED....Time for a well deserved beer. Bob
  6. It's my fault for sure, but some experienced ideas would be helpful. I just changed the sun damaged dashboard on my 986. I started the car and the entire gauge pod is dead. No indicator lights, no turn signals, no gauges movement, etc. I gave up for the evening and to collect my thoughts about what could have been forgotten during reassembly. There are approx 30 conductors within 3 major connectors attached to the back of the gauge pod.....no way are there 30 bad connections! Nor are there 3 bad plastic connector installations. It has to be something like a fuse or ground. The batt was disconnected during the entire project so how could I burn out a fuse? But I'll check it tomorrow. Right now I'm at a loss and it looks like I have to remove the pod and investigate, but I really don't know where to begin.
  7. Since this could be an IMS bearing issue, I'd take these clippings to your favorite P-car aftermarket shop for their opinion. I'd stop using the car until this was resolved. Applause is in order for your investigative attitude towards your car.
  8. Thanks for those comments. My M030 suspension is being installed today and it's good to hear that you are satisfied with it. My back is 64 yrs old. Bob
  9. Have you done it? What did you buy? What did it cost? How does it perform now? My car is really starting to feel sloppy. I've been loosing confidence in the car at expressway speeds, and on curves at 65-75 mph I find minivans and pickup cruising by while I feel threatened by the speed and handling. An expert took a drive in it with me and said that I likely need a set of shocks considering 9+ yrs wear (43,000 mi), and realignment. Your thoughts? Bob
  10. I bought a 3 yr aftermarket warranty so I could sleep nights. Now I stay awake worrying about the warranty's worth!!! Kidding, but for around $1400 I do rest better. If I was having a clutch done, I'd do the IMS as well. Like the other writers said, it doesn't happen to a large % of us. Enjoy your car. Bob
  11. Shouldn't be hard to do. I'm assuming that you know how to remove the headlight units with the provided tool. By the way, they can be a tedious PITA to put back in! There will be a hold (maybe 1" dia.) cut into the rear removable cover on the headinght unit. you'll need to come up with a way to patch it. Hopefully, the person that installed these HIDs was not a butcher. It should be a direct unplug operation and the installation of a new pair of halogen blubs. Pull out one of the headlight units and get a good look at it before worrying too much more. These HIDs don't work out for everyone. Mine were a nightmare, although I liked the light! I put the Halogens back in.
  12. I forgot to post earlier that I eventually gave up on the HID kit. Beyond the problems with my alt and oil warning lamps, it started affecting my spoiler! I'd get this thump, thump sound form the spoiler now and then. Yeah...hard to believe that there was a connection to that, but there was. I gave up. Ripped the thing out and got a rufund. I like the original lighting much better now!!!!! P-cars are very sensitive in their electrical systems I guess. Glad to hear that others have had success. Bob
  13. You are refering to replacing just the insert of the mount? Right? Isn't it just easier to unbolt the mount and remove it to press in a new resilent core?
  14. Here is a photo of the exhaust for anyone interested. There is another hole about 2 inches from that one. You cant see it in the photo. I will probably add a third. I don't want it to sound like a Honda for goodness sakes. ha. This appears to be an interesting mod (good result, costs nothing). Has anyone learned if it has any neg effect on the exhaust flow etc that can goof up power, etc?? My 2.7 is kinda quiet, but I don't want to take the chance of sounding "honda" or toooo loud either. There must be some write up on this mod somewhere, but I've been reading this forum (and others) for 2 yrs and this is the first time I've heard of the mod. Thanks, Bob
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.