Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Foster

Contributing Members
  • Content Count

    85
  • Donations

    $0.00 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Foster

  • Rank
    Contributing Member

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Fields

  • From
    Sarasota FL
  • Porsche Club
    PCA (Porsche Club of America)
  • Present cars
    2000 Carrera Cab
  1. I think for me, taking the trans to a machine shop to replace the mount was the right choice. It was only $80 and I may have spent that much and countless hours making a tool that might not work. Pick your battles. ;) Should you change the RMS? If it ain't leaking go with you're gut. I don't think there is a right answer. If you're paying someone to do it, and they guarantee it then I'd go ahead and do it. I changed the RMS, and I have the install tool I'm getting ready to sell if you're interested.
  2. 99637505505 Is the number sunset used when I ordered. It is very difficult to tell if it is split when it's on the car, but if it were completely shot you would probably be able to tell.
  3. I asked Jeff the same question. He suggested cutting the metal part of the mount with a hacksaw blade and pounding it out. Then rigging up some kind of puller to PULL it in. I started to try that but it's really not worth it. That thing is in there TIGHT! I can't see anyway to do it without taking the trans out and using a press. You should also find someone willing a capable to install the new one before you start. I went to 2 transmission shops and 2 indy Porsche shops and they wouldn't touch it for fear of cracking the trans case. I finally ended up at a marine machine shop. I think they charged me $80. (I brought the trans to them) I may have a few more pics. I'll post them if I can find them. This is one job I would leave the the pros with the right tools.
  4. I'm one of the people Jeff ordered a mount for. I had a similar type of thud. When I was changing the clutch I noticed the mount was about 50% broken. I also changed all of the clutch parts, the flywheel, and the RMS seal, at the same time. So I can't be sure what was causing the thud, but it went away and clutch is much smoother and lighter. The mount is pressed in so the transmission has to come completely out and set up on a shop press. It's also pretty difficult to see if it's broken without removing some brackets and stuff.
  5. I recently changed mine. While researching the whole process it seems that most people agree resurfacing isn't a good idea, and often doesn't work. On the upside, unless it's scored by the disk rivets, it's probably fine. Just test the springs.
  6. I want to add a circuit to the fuse box. I haven't taken it completely apart yet but it doesn't look like a generic quick disconnect will work. Anyone know the part number for these connectors?
  7. Most tire shops can get a lock nut off pretty easily. They see it all the time. Althought they may ruin them so you'll want to have replacements with you.
  8. So moving the relays did or didn't fix the high hanging idle at speed? You still have the original problem, and moving the relays added rough idle at cold start? I suspect the drop to 13.6 is a relay going on or off. If you connect some wires to the relays one at a time and look at the voltage while driving, you could at least identify which one was tripping at the time the problem starts/stops.
  9. Have you cleaned the radiators? I'm thinking of doing that before it starts getting hot this summer. Of course 'hot' is relative. Canada hot and Florida hot are slightly different. :D
  10. I just love silly little projects for cars. I think a 2 coil latching relay would be the easiest route for you. If your device doesn't use alot of power the relay should be pretty cheap, and you probably won't need to solder anything. Make sure you do a proper show and tell when you're done. :D
  11. I'm not quite sure how you're wanting to wire it, but if you're trying to use the footwell switch as an on off switch, it won't work. At least not by itself. The switch is momentary. The circuit that it normally connects to does the latching. Also note that with LEDs polarity matters. So 3 and 5 must be ground if you want them to light up. Which means 4 would need to be +V. I've designed a circuit that gets around all that, lights up the LEDs, and lets you use the footwell switch for whatever function you want (even multiple functions). I haven't made one that latches yet, but it wouldn't be hard. You're friend should be able to fix you up. Just show him the diagram. liteswitch2.pdf
  12. I just replaced my clutch and pretty much everything in the bell housing at a little over 60k. It was the original clutch. :renntech: I didn't have a squeak but it just felt really heavy and 'scratchy'. When I got it apart it was all bone dry. Not even a hint of lube. Even a little light rust. I put MPO on the guide tube and a little smear on the throwout bearing where it contacts the pressure plate. The shaft splines, contact points of the release lever and throwout bearing, and tip of the slave cylinder, got 3EP. The ball journal was left dry. All that comes out of the TSBs and it's slick as snot and less than half as heavy. If it's squeaking it has to be one of the listed contact points. You might try removing the slave and cleaning and relubeing the tip. Otherwise it sounds like you'd need the drop the trans and clean and relube everything.
  13. I'm not sure of the measurements but pretty high. Of course you must consider the min height of the jacks. I guess you could prop up the engine, disconnect everything, and then jack the car up off the engine. That might be safer. Here's a pic in another thread. Maybe you could email this guy. http://www.renntech.org/forums/index.php?s...c=20277&hl=
  14. I'll trade you the tool for my MOST-based head unit. That technology is far too advanced for my 2000 C2.
  15. Oh, but you won't!!! Just sell your used tools on Ebay or even here. OK. For Sale: Obsolete RMS tool, never used, make offer.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.