Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

the-goose

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by the-goose

  1. When I bought my 1997 993 C2 Tiptronic a year ago the power was good, but recently the car feels less than adequate in the power department. It feels really lazy, as if its going uphill all the time, especially at slower speeds. Could there be something wrong with the engine i.e. spark plugs, inectors, MAF sensor etc.? Also, since I probably have to do some work on the engine I thought I would take the opportunity to do some additional power upgrades. What bolt on parts can I install onto the stock 3.6L motor to boost the HP to more "current" standards. I was thinking about the followi
  2. I had the ATF fluid changed and the filter replaced. That did not cure the problem. The car is a '97 993c2 with 60k miles. I read up on the Durametric tool and the tipronic control unit diagnostics. Plus, the owner's manual gives a reasonable description of the actions to take. I just have to locate one of those tools... A friend may have one.
  3. Thanks, I have an off-the-shelf OBD2 reader, will that give me transmission fault codes? I see folks on the forum talk about PST2, is that a Porsche specific diagnostics tool and do they work on 993s?
  4. Tiptronic problems on renntech.org all seems to very different. My problem has been described before, but I need a few more pointers to help me with my research. My '97 993 transmission slips ONCE only during the uphift cycle 2nd to 4th gear. It happens in either 2nd, 3rd or 4th. More annoyingly it slips badly at every kickdown under acceleration in any gear. It feels like the torque converter lock-up clutch does not engage for a while after the gearshift. Can this be attributed to the Torque Converter Solenoid Valve? What are the symptoms of the TC Solenoid Valve failing and how diffic
  5. Installed fabspeed cat bypass pipes on my '97 993 today. They are scary loud under accelleration. The muffler guy laughed his *** off when I drove away...And I already got the evil eye from my neighbor.
  6. Eric, thanks for the tips. The problem is the Bilstein shock (see pic) has an flanged extension piece that connects to the stabiliser bar tierod. This flange piece threads around the whole shock like a nut it to acts as part of the spring adjustment mechanism. Here is the problem, I can’t wind it up and down the shock because the extended piece is linked to the tierod. If I remove the tierod bolt I can't turn it because it hits the prop shaft and hub.... Can I do the following: A) remove the bottom end bolt of the actual shock and twist the whole shock a few times at the bottom end
  7. This is one thing I actually managed to fix (out of the ten I couldn't). The passanger seat was stuck in the far back position but |I could hear the thunk of the motor trying to move it. I took a set of pliers and cranked the threaded rods by hand. It was tricky to get in behind the seat, but once I got my hand in there I just gripped and turned and away she went. I sprayed a quick coat of WD40 so it doesn't stick again. Hope this helps a bit.
  8. The vinyl sunroof liner on my 993 has come loose and is creasing up in one corner. Does anyone know how to remove it so I can reattach it with glue. Thanks!
  9. This sounds awfully similar to a problem I'm experiencing with both my 2.5l Boxter Tipronic and the 993 Tiptronic. It is less pronounced in the boxster but in the 993 feels like a slipping clutch - extremely annoying. I initially thought the rpm changes was associated with the variocam change, but it happens with almost every gearchange. I feel the "slipping" sensation more on upchanges, but on downchanges the sensation is slightly different. For example, when I going around a tight corner at around 20mph, I lift the throttle, rpm drops, go round the corner and then press the throttle to
  10. Thanks for the tips and the pics - I looked and the shocks have thread so its coil over adjustible shocks. I don't have the wrenches so will let the tire shop do the whole adjustment...G
  11. When I bought my 993 it had lowered H&R springs and Bilstein shocks on it. It is sitting very low and the standard tires are rubbing the arches too much on slight bumps, making a terrible noise and damaging both bodywork and tires. I want to raise the suspension between one half and one inch. Does anybody know if that is possible on this set-up or how to go about it...Cheers! G
  12. Thanks again Maurice, I'll give it a shot! I presume the microswitches have to be perfectly syncronized for to shut off the motor...G
  13. Thanks again Maurice, I'll give it a shot! I presume the microswitches have to be perfectly syncronized for to shut off the motor...G
  14. Hey Guys, summer's here again along with my unresolved top problem. I've fixed the cables and aligned the clamshell. The windows drop as they should when the roof latch is released and the top motor only runs with parking brake up. Problem is the convertible roof warning light on the dash stays lit and the top motor keeps running even when the clamshell is closed. It is supposed to stop automatically. This has caused a few extra snapped balljoints...I've troubleshooted all microswitches and found that the one on the convertible top motor is not working. When I open or close the top I have
  15. Thanks Maurice, you saved me a couple of hours! My guess is the microswitch on the motor got damaged when I replaced the cables last summer. I'll check it out again. Cheers!
  16. Hi there, I've had top problems for some time now. Basically the top motor does not stop running when the top is in its final up or down position. This puts stress on the linkages and breaks the "red links". The roof light on the dash also does not go out. I've checked the microswitches and the control module and everything looks ok. I heard there was another microswitch INSIDE one of the roof transmissions. Is that true? And on which side is it...?
  17. That's great thanks for the photo and the advice Maurice. You're correct, it is fo the '98 2.5 tip. I will search Pelican Parts for the new AOS parts. Before I head off into DIY land, do the symptoms (stalling and/or severe loss of power at acceleration and backfiring) sound like AOS problems to you? How can I check to be sure? Many thanks!
  18. I'm having serious backfire and power loss issues at cold start so I just removed my MAF to clean it. It had hardly any dirt on it, the pins and the mirror are almost spotless. Put it back and no change, still same problem. There is also this "sucking" sound in the engine which leads me to think its a vacuum leak, possibly at the AOS. What parts do I need to replace the AOS and what does it cost...? Thanks for your help.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.