Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

sliderr

Contributing Members
  • Content Count

    148
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sliderr

  1. Hi i had simulair problems and I replaced the AOS (altough it was not smoking) but this solved my issue!
  2. I had also this problem a lots of time almost a year ! - finally I decide to replace my AOS and my Air Sensor (not sure what the English word for it is) but its where the air comes into the engine... this resolved my issues and it drives like a rocket now.. be sure to replace your AOS with the 04 model which are (apparently more reliable) ..
  3. The o - rings on the AOS both sides and on the throttle-body where gone, this was causing major vacuum leaks ..
  4. Just got it back from the dealer, also the airsensor has been replaced its running smmmooooooooooooooooothhhhhhhhhhhhh :) special thanks to JFP in PA !
  5. OK - report from the garage, big vacuum leaks around the o rings caused the problems, also the Air Volume Sensor? was faulty not sure yet if there is catalyc converter damage but it seems to be ok ....... :eek:
  6. Well I followed your advice, checked the o2 sensor but it was dry and there were no signs of rust or oil or anything really, so just to be on the safe I let my car pickup and tow it to the dealer today, when it was riding up to the truck it was burping like crazy... to be continued..
  7. You mean i Will have to check The 02 sensor behind the cat ? I will do this tommorow morning first thing, if it can not be fixed can I drive it ?
  8. Alright i was lucky i had the cable in my car and was able to find the software - looks like the 02 sensor on the back is bad? how is that possilbe it has just been replaced?
  9. All I need your advice, i have a history with my MY97 2.5, i had regular problems with my CEL turning on and I got teh 1126 ( running lean / rich ) or problems with my oxygen sensors before and after cat, and i had some problems with oil leakage on the engine... I replaced the AOS ( with the .. 04 model ) replaced al my O2 sensors and air sensor.. When i replaced the AOS last week my car stopped leaking oil which is great news, however it did not resolve my issue as the CEL came back on after 300 miles...but this is what happend today !! I am driving up north about 400 miles (my sisters house) and when I was almost there I did a few over-takes with high RPM's after this, my car didnt want to accelerate and it almost stalled when driving it, when i released the accelerator it stalled when going idle and i had to keep it on 2000 rpm to keep it running, also at this time the CEL was blinking and i lost all acceleration power.., I pulled over and reset the computer by disconnecting the battery but that didnt resolve the issue, although it is now running idle again but very rough and not shutting down.. the CEL is now blinking on off sometimes it does it and sometimes it just is " normally " on and at least i have some acceleration again ... My question as I dont have any tools with me, can i keep driving it back home (400 miles) ? it seems to be handeling pretty normal again (at least driveable) but i am afraid of the blinking CEL which appeared earlier..
  10. Does anyone knows the part number of th gasket ( # 16 ) Is there also a database where all part numbers are easy to be found?
  11. Loren do you know if I should i buy a right or left battery?
  12. Hi guys, i need to replace my battery what kind of battery can the boxster handle? i was tempting to buy this but i am not sure about the AMP/H and the Right or Left (not sure what that means)..
  13. JFP any idea why the oil is on top of my engine?
  14. Hi guys, i tried what you advised, with a warm running engine i removed the oil cap, when i removed it (easy) i heard a lot of sissing from sucking air into the engine (i guess), is this normal, also it resulted some smoke coming out of the oilcap gap? is my AOS bad??
  15. Thanks for the respond, i am tempting to replace the AOS, but i was reading that a faulty AOS was combined with a lot of smoke? as i dont see any smoke coming from my car...so i wonder if..
  16. Guys my MY 97 boxster was i thought fault free after replacing all of my o2 sensors with new (Bosch) ones, replaced the MAF just starting driving it again and again I get the CEL ... any idea's? codes p0140, p1125, p1123 and p1117 ..its driving me crazy!! Also i just opende up my engine compartment and i saw oil ON TOP of the engine, how is this possible? I know the dealer replaced my oil return hose but is this broken again or is this to less info to diagnose this? I know i have to replace my IMS or RMS already...nightmare!
  17. RFM how can you tell a injector is bad or leaking? is it worth wile to buy this will it WORK?
  18. did you already replace the altenators?
  19. I have exact the same problem i gave now replaced all altenators maf o2 sensors (all) still checked vacuüm on the engine still i get code 1123 :(
  20. Tires are continetals (orginals porsche) they are a year under they car, (drove 15k now)
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.