Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
Cameron Tam

04 Secondary Air Injection Issues

Recommended Posts

started with P0491 & P0492 CEL that came on after a day driving the car after reset. 

 

Long story short:

Pump works, so moved onto cut off valve since CEL is both banks

Used a tutorial on here where the poster poured seafoam on cold start into the secondary intake pipe to test for leak

seafoam "cloud" came out only on the passenger side exhaust pipe and not the driver side

 

Im guessing because of this there might be a blockage? Where should i look to next? thanks for your help!

Edited by Cameron Tam

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Lots here if you do a Search...

 

P0491 Secondary Air Injection System, Bank 1 - Insufficient Flow

P0492 Secondary Air Injection System, Bank 2 - Insufficient Flow

Possible cause of fault

- Electrical fault in power supply or line between relay and secondary air injection pump

- Secondary air injection pump relay mechanically faulty

- Mechanical fault in electrical secondary air valve

- Pneumatic secondary air valve faulty/sluggish

- Electrical fault in secondary air injection pump

- Mechanical fault in secondary air injection pump or secondary air injection pump blocked

- Vacuum system leaking

- Air hose to secondary air injection pump slipped off or constricted

Check the connector (perhaps they left it unplugged) then fuse (40A on relay panel near DME).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I solved my codes by pretty much replacing all the SAI vacuum lines.  Take a look at the thread here: 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.