Jump to content

Server Lease Renewal/Software Licenses

Our yearly server lease, software licenses, as well as hardware operating costs, ARE due Dec 6th, 2021. Our current donations have fallen far short of the funds we need to renew. Please remember the RennTech.org community is Member supported so please consider a donation to help...  THANK YOU!

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

Does anyone on here have experience with changing height of sensors for each wheel separately?
I have been trying all day and cannot get them to adjust just the way I want to.  
The height is measured from center of wheel to bottom lip of wheel well fender (straight line from center of wheel).  It is so for all 4 wheels.
The default height for front wheels is 404mm +/- 10mm (variation in height left to right)
The default height for rear wheels is 406mm +/- 10mm (variation in height left to right)

The closest I get is have one side perfect, and the other about 5mm too low or too high.
As soon as I get into PIWIS2, and make the changes, the sides misalign again, and one side goes too low, while other side goes too high.
Frickin frustrating.

What I use is the LEVEL/PASM main menu in PIWIS2.  Then enter Maintenance Repair sub menu.  Then select the height sensor calibration sub menu.
While in there, the screen shows all 4 corners, FL, FR, RL, RR, each on separate line.
To make the change, one is supposed to measure from center cap to bottom of fender lip (as stated above).  Then you enter value in mm for each corner, then click WRITE, to set the settings into ECU.  Then you turn ignition off, then on, then press F12 on screen to finalize the setting.  Clicking on write performs write of all values, all at once.
I changed the valve block and refreshed one shock (that was leaking internally).  With the new parts in, wanted to make sure all corners are just perfect before I do alignment again.
But this thing is testing my patience.

Some of the questions I have are:
1.  Am I even supposed to be using the sensor height calibration menu to set height of each corner separately, or is there different menu where I would code the setting of one wheel for example (the above sets all 4 settings together, with click of the write button).
2.  To lower a corner, say by 10mm, I have to be in the menu with all measurements, then I add 10mm to existing number (i.e, if setting for FL is 400, I calculate 400+10 = 410 mm, which is supposed to lower that FL corner by 10mm).  AM I doing this correctly?  
3.  Is there a specific process for the calibration, meaning I have to set the height to predefined height to store in ECU, then make adjustments?  

What am I missing?  I have been going up and down and cannot get the thing right and hope one of you folks have done this. 
I dont get any errors at all, even when doing component test before doing sensor calibration.  So all my hardware is working properly.

Thanks for help.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.