Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I've purchased a cluster from an '02 996 and installed it in my 03 Boxster S. I've disconnected the extra 2 gauges - voltmeter and oil, but am still getting an error message on the OBC screen - "indicator failure" - which also displays an oil spout diagram with the error message. I believe relates to the oil sensors.

Can someone help with a wiring diagram for the 996 cluster so I can disconnect the pin going in that sends the error message.

Also, now the radio won't play with the new cluster> I get a "Porsche Protect" message on the radio? Any suggestions?

Other than that, it all pretty well works fine. Thx

Link to comment
Share on other sites

I have always wondered if you could do this swap.

Your radio is looking for the code in the cluster, which it cannot find since you replaced the cluster.

The speedo, tach and the rest seem to be working ok. So can I put the code into the cluster so the radio will work? If so, then how?

And does anyone have a wiring diagram for the 996 cluster so I can remove the offending pin?

Thx

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

2003 was the first year for MOST and I always wondered if you could use a pre MOST cluster. A user radio code was eliminated when MOST came out.

I always thought the cluster would work, but I wondered how you would get the radio to work.

I think the codes in the radio and cluster are based on the VIN. I would see if you can erase the 996 VIN in the cluster and put in your VIN. Or, erase your VIN in the radio and put in the 996 VIN.

I'm guessing, because I do not know anyone who has back dated a cluster.

Link to comment
Share on other sites

2003 was the first year for MOST and I always wondered if you could use a pre MOST cluster. A user radio code was eliminated when MOST came out.

I always thought the cluster would work, but I wondered how you would get the radio to work.

I think the codes in the radio and cluster are based on the VIN. I would see if you can erase the 996 VIN in the cluster and put in your VIN. Or, erase your VIN in the radio and put in the 996 VIN.

I'm guessing, because I do not know anyone who has back dated a cluster.

Thx. I 'll try that and see if it works. I'll let everyone know.

Thx

Link to comment
Share on other sites

Ruff used to change the instrument panel on the 3400S to the 996 panel. If you call them they may be able to provide some tips.

Thx ToolPants and everyone else.

It worked. I had a local small P shop transfer all the vehicle info from the boxster cluster to the 996 cluster using his PST2 and now all is good. Local P dealer didn't want to touch it. Said it wouldn't work.

Radio works again and I have the improved OBC display (my opinion) visible.

Eureka!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.