Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

edebes

Contributing Members
  • Content Count

    44
  • Donations

    $50.00 
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About edebes

  • Rank
    Contributing Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Profile Fields

  • From
    South Central PA
  • Porsche Club
    PCA (Porsche Club of America)
  • Present cars
    1999 Boxster, 2004 Boxster S
  • Former cars
    Porsche 914, 911, 928, 951, 986

Recent Profile Visitors

533 profile views
  1. Thanks for referral....after viewing videos, I noticed there are some statements and conditions that do not match my symptoms. I will do the spark plug torque, inspect oil filter element, view drained oil from latest oil change, and send oil for analysis. Have ordered Engine Ear to determine if "ticking" is case related or cam cover. Will report when I have more info...Thanks to GSpence2, and Ahasi, for input!
  2. Here is a link with the ticking sound. The engine is at 81 degrees C. Please note after the rev-up, the ticking quiets down for a few seconds, then after the idle re-establishes itself, the ticking returns. Will try requested test on variocam hopefully later today. More apparent from drivers side of car, than right. Ed
  3. OK will try to use that function later today and will post...thanks for your time. Ed
  4. where is variocam test on the durametric tool?
  5. Loren, Jeff, and Others: Over the last two years, you have assisted me with addressing the "tick, tick, tick" my 04 986s, 3.2 engine exhibits. No success achieved.. Did thermal spring upgrade, no success. After reading more on the blog, I now have data I pulled from my Durametric software for interpretation. A review: I have a tick that gradually develops from a oil temp of 75C to 82C and after. The engine during warm-up has no issues, quiet, then when nearing 80C it begins its ticking. I also have two codes that are now present. P1325 (inlet camshaft Bank 2) and P1126 (Ox sensing lower load range, Bank 1). So, I addressed the 1325 first by reading about cam, pads, tensioners, and solenoids. The only info I could find was for the 996. Not sure if that would apply. Two items to mention is when raising the RPM slightly (100 rpm) when at operating temp, the ticking disappears and idle is slightly ill regular at cold start, then disappears. Here is the data from the Cam fields: Oil Temp: 81C (both data sets) Idle: 750 (ticking) Cam Shaft 1: 1.45 Cam shaft 2: 1.38 *Act Cam 1: 1.0 to -.5 *Act Cam 2: .01 to -.6 Spct Cam 0.00 Spct Cam 0.00 Held at 2K RPM (not ticking) Cam Shaft 1: 1.45 Cam shaft 2: 1.38 *Act Cam 1: 1.06 to -.7 *Act Cam 2: 1.00 to -.6 Spct Cam 1.00 Spct Cam 1.00 * These are averages as the values fluctuate during data collection. Any guess on what why I have the codes or the ticking? Suggested next steps to solve codes and ticking. Ed
  6. Good Day RT members: My Durametric tool done not have the ability to measure oil pressure for my year of car, so I would like to attach a oil pressure test gauge to the 3.2. What is the best port to establish a temporary connection, its location and take readings. (I believe I need the "Euro" adapter?) Is one test gauge pack better to work with Porsche, than another? I believe I still have a low oil pressure issue after updating the "thermal spring" last year. After recording the data, I will post so members can interpret. Thanks. Ed
  7. Thanks, Jeff and Loren.....just what I needed! Great to hear from both of you! Terrific forum as always! Ed
  8. Hello Jeff and other Boxster Fans: Dealing again with my 2004 3.2L (100.5k miles). Today's topic: oil pressure relief valve repair. Can someone direct me to pics regarding location of the cap I need to remove from the oil pump and how to replace the internal valve components. Also what is the list of parts needed to completely do this repair. thanks so much for your time. Ed
  9. JFP (and others) …Today I installed the new fuel pressure line to address above problem with no success. With the brand new connector snapped on the existing sending unit, gas continues to leak between the male stem and the fitting on the pressure line at modest rate as previously reported. So I thought, was it possible when the fuel pump was replaced by prior owner, the sending unit was damaged or an incorrect sending unit was attached to the new pump as part of the repair. The part number from current sending unit is 996 620 032 01. Called Autohaus in Lancaster, PA and they reported to me it is not an active number nor could they find as inactive (no listing). Did ebay search and in fact the part did show as a fuel pump for “02, 03, 04 Boxster”. If the 996 620 032 01 part is the same I have in the car now, why would an ebay one work of the same type? A-Lan also told me the correct P/N for the sending unit for my ’04 Boxster is 996 620 832 02. Can I fit this correct sending unit on the currently installed pump? Any other ideas and advice appreciated. Thanks in advance.
  10. Thanks for your reply. thie stem exiting the top of the pump area where the line attaches is solid with no cracks. as I mentioned in the above post the connector seems to move when pressurized. if I put pressure on the top of the connector, holding it in place, the leaking stops. I'm assuming the connector is bad your thoughts?
  11. Hello, Have not posted for a number of years...recently rejoined due to divorce. Good to be back on the forum. I now own a Box 2004S with six speed transmission 100 K miles. Having issues with leaky connection at fuel outlet on top of tank. I recently noticed the smell on long drives since warmer weather arrived on east coast. What I am I seeing? After removing battery and tray I see the pump pressures the hose, which forces the line connector up and away from the stem slightly and the fuel sprays and collects inside the retaining ring area. A call to Porsche dealer resulted in the part ID as a front fuel pressure line. I am told by parts this runs to the fuel filter...later research today indicates 04's have no inline external fuel filter. So does this line attach at another point under car? I guess the question is, how is this line installed? Does the tank need to be dropped some distance to fit line? Is it possible to remove bad snap fitting and fit on a new one. Is there instructions posted on this repair on the forum? Thanks in advance! Ed
  12. I am purchasing a 1988 951. I wanted to know if a LSD is stock on this year and model. If not, can one be added either after market or part from another 944? If so, how? I elevated the rear of my new car and rotated the right tire forward. The left tire did nothing. Should I assume this rear is working properly or is it dis-repair and needs new clutches? Any other tests to run to confirm my condition? Thanks to all in advance! Ed
  13. Thanks for the info. I have the part ordered from local dealer. The switch is now operating (with gentle pull on handle), so your advice is correct. Ed
  14. Hello, Members: I am having conv. top issues and have read on the forums about the Brake Lite condition. Mine works on start up but does not go on when handle is pulled. I need to replace the microswitch. Can someone direct me where I can find the info on removing the console area and how to replace the switch in question at the handle? Many thanks! Ed
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.