Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I have a 99 996 Cab with the standard radio with a 6 disk cd changer. It's worked great until the other day. Coincidentally, I just changed my battery although I would not expect that to have any impact. The issue (recognized after the battery change) is that when I change to CD mode, the display just says "Loading". No CD appears to ever load and definitely does not play.

Does anyone have suggestions or things that I should check / try to verify if there is a problem?

I would appreciate any pointers or things that I can check and return with more info.

Thanks

Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

I would start with the CD player fuse and also see if it will release and and re-insert the cassette.

I will go look for the fuse. I have removed and re-inserted the casette several times and it seems normal. I can't rememember if it immediately loads a CD after the cassette goes in or waits till I select one. Right now, if does not appear that a CD loads into the player immediately following the cassette being inserted. I will track down the fuse.

Thanks

Link to post
Share on other sites

OK ... I checked the fuses and they look good. I checked B2, D9 and E1. They were/are all the ones that seem to have any relationship with the radio. What i'm seeing is the radio works perfectly, the CD cartridge goes in and comes out normally but no CD actually loads. I can't remember if a disk loads automatically or if it waits for the radio to tell it to load. Either way, no CD loads. When you select CD on the radio, it shows "loading" on the screen but the changer does not seem to respond.

Does anyone have any other recommendations?

Thanks

Link to post
Share on other sites
I have a 99 996 Cab with the standard radio with a 6 disk cd changer. It's worked great until the other day. Coincidentally, I just changed my battery although I would not expect that to have any impact. The issue (recognized after the battery change) is that when I change to CD mode, the display just says "Loading". No CD appears to ever load and definitely does not play.

Does anyone have suggestions or things that I should check / try to verify if there is a problem?

I would appreciate any pointers or things that I can check and return with more info.

Thanks

When you replaced your battery, did you have to load the code into the radio when you turned it back on after the battery replace or did you keep a power source to all the car electronics during the battery replacement process?? If you had "low voltage error codes" set and cleared them, you might want to disconnect the battery again ( with key in the ignition in the numer 1 position to avoid alarm issues) and then wait a few minutes and reconnect. Make sure you have radio code as in this procedure the radio will ask for the code as soon as you power on.

Good luck!!

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Hello

Did you find a solution to this? I have got a similar sounding problem.

I recently also had the battery changed and since then I get the following message "System error: CD changer not available". The CD player still seems to be working and has power and the cartridge still works (pops up and down etc), just won't let me get as far as playing anything.

Cheers

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.