Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

I have a 1999 C4 that I use as a daily driver. It has the stock, early Tiptronic transmission. My 35 mile commute brought me to work and the car was perfect. I returned to the car 30 minutes later. I backed out of the parking space and the car would not go into drive. I moved it into neutral and back to park. I attempted numerous times to get the car into drive without luck. Reverse fine, slides into neutral no problem. Stops before drive. It feels as if it is a mechanical issue.

1) Is there separate linkage for drive?
2) I have read some threads about a possible brake switch issue, but I am unclear if that pertains to this model of ZF transmission
3) I am stuck buying an entirely new shifter assembly? $1200??

Thank you,
Mark

Link to comment
Share on other sites

  • Admin

Sometimes the magnet on the shifter falls and jams the shifter so it won't go down far enough - is that what is happening?

Also, always a good idea to inspect the shift linkage under the car on the side of the transmission for damage.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.