Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
tuki

PASM failure !

Recommended Posts

Hi folks,

I tracked my car last week and at the end of the day i got "brakepads worn" alert and had them changed (discs, pads, sensors etc.) and when i got it back from my local workshop, the PASM warning lit up. It says " PASM failure" and I can't turn on sport mode on. When I try to, i see "Sport Mode Failure". When I start the engine without moving, everything seems to work fine but as i move like couple of feets the warning comes back again. The suspension stiffens and engine dynamics runs in non-sport mode.

We checked it with PIWIS, in fault codes it says "FR shock absorber" . We took out the FR wheel and looked for the connections and it was ok. We took out the ABS sensor and cleaned it, erase the faulty codes but no help.

Any suggentions ? Before the brakes changed everything was in working order.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

I doubt it has anything to do with the change of pads/discs.

I think it is just as the tester says, something wrong with your front shock absorber or its module.

Just my opinion

Edited by mat911

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agree with above....Sounds like you may have damage to your front shock itself. Probably going to need to change it (or both front ones).

Good luck.

DC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.