Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Garra671

Overheating issue, coolant and oil sensor??

Recommended Posts

Recently I had been noticing issues with my cooling system the coolant temp guage would go past the 0 on 180 and I wouldn’t hear fans or anything. (Already tested fans and resistors and relays).   The temperature Will continue to creep up if I sit still, with no signs of fans, AC OFF.

I replaced the coolant temp sensor. Problem fixed!! Then same issue again it seems after a week of driving.  

Now i currently have ordered another temp sensor just Incase I maybe did something to cause the other new one too fail, I’ll be changing it again today.

However I was doing the climate control hack to check my actual temperatures today while doing a short troubleshooting drive. And I noticed my oil temperature said 0, which is physically impossible 🙄


Is it possible the oil temp guage is throwing off the coolant sensor?    Is it even possible for the oil temp sensor too go bad but not the oil level sensor? (They are a 2 in 1 sensor)   

THANK YOU IN ADVANCE

Edited by Garra671

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

6 hours ago, Garra671 said:

Recently I had been noticing issues with my cooling system the coolant temp guage would go past the 0 on 180 and I wouldn’t hear fans or anything. (Already tested fans and resistors and relays).   The temperature Will continue to creep up if I sit still, with no signs of fans, AC OFF.

I replaced the coolant temp sensor. Problem fixed!! Then same issue again it seems after a week of driving.  

Now i currently have ordered another temp sensor just Incase I maybe did something to cause the other new one too fail, I’ll be changing it again today.

However I was doing the climate control hack to check my actual temperatures today while doing a short troubleshooting drive. And I noticed my oil temperature said 0, which is physically impossible 🙄


Is it possible the oil temp guage is throwing off the coolant sensor?    Is it even possible for the oil temp sensor too go bad but not the oil level sensor? (They are a 2 in 1 sensor)   

THANK YOU IN ADVANCE

 

They are two seperate systems, so they should not be able to interact with each other. What may be an at issue is the cluster may have problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By Paul Hasbany
      Hi there! 1st off, thank you for reading this! 2nd, is there a way to add a little more HP? 
       
      Thx all!

    • By Philip54
      When we replaced the coolant in my car in 2013, we used coolant Porsche part number  ‘000-043 -301-05-M100’(pre-mixed).  The color, based on a little quantity left in one of the 2013 bottles, was red. The coolant in the car seems yellow now.
      I have just topped off the coolant today, using Porsche coolant part number  ‘000-043 -305 15’, red color (I mixed it with water, 50%).
      Could somebody please confirm that the 2 coolants are compatible?
      Thanks
    • By Jrfishel1
      I have a 2003 Boxster base model (2.7) with auto. Current showing code P0600 and DTE 61. Had a few different Porsche mechanics look at the issue and have not found a solution.  Cleaned the electrical connection at the transmission and verified the ground connections at the tiptronic control module. Had the DME, tiptronic module and immobilizer checked and they were found to be working.
       
      Does the Can-bus connection between the DME and the tiptronic module extend to the immobilizer or other modules? All I could find is information up to the 2001 model year.
       
      Looking for a reason why the DME Is not communicating with the tiptronic and how to test the Can-bus circuit.  Is there a wiring schematic available for the 2003/2004 boxster?
       
      Thanks,
       
      jason
    • By TechSavvySam
      I'd appreciate a second set of eyes to verify these part numbers.  
      2003 C2 6MT
       
      Red Arrow: 996-106-233-56
       
      Green Arrow: 996-106-212-61
       
      Yellow Arrow: 996-106-222-67
       
      I'm least sure of the 3rd one but it looks like they simplified it for the Mk2 but didn't bother to update the Illustration because one end of this has 2 connections in the illustration but mine doesn't and the picture on Pelican Parts looks like mine, so I think I'm right.
       
      Thanks for the help!

    • By Kodai
      Hi all 986 guys.
      I will post for the first time.
      I have '98 986K(Tip-s),Can I swap 5-Speed(or 6-Speed) manual transmission?
      In other words, prepare missions, pedals, manual transmission CPUs, etc. like a typical car model (for ex, BMW).
      Is it possible to update only the mission, not the upgrade to 3.4L?
      Has anyone ever seen or heard of such a vehicle?
      I can find 986K 5speed as much as I want, but I want to stick to my one.
       
      Thank you!!

       
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.