Jump to content
×
×

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

does anyone know where i can get the nut that attaches the seat to the rail mechanism.  one of mine is missing and the seat won't move correctly

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

:welcomeani:

 

It is always helpful if you give the exact model and year of the car.

Share this post


Link to post
Share on other sites

its a 2008 911 turbo passenger side.  here is the pic with the nut missing.  the seat now just rotates with one rail moving and the other not

20170521_121701.jpg

20170521_143759.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

If that is for the seat backrest then it is: 999 073 375 09 -- Screw mount backrest adjuster --  MSRP $2.36

 

If that is not it then Porsche does not list that individual part and you will likely have to find it in a salvage yard. Most all 997-1 cars used the same seats. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

no this is for the seat bottom where it attaches to the rail frame.  thanks for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By leSundancekid
      Hello everyone, I am new to the forum. I own a 98, bone stock, manual Carrera and here is my attempt at scattering the clouds over 996. Hope you'll like & share.
       
       
    • By tourino
      Hi guys. My car wont crank and i dont know why.
      On the start lock relay there is no permission signal from the ECU. Directly starter will cranks and engine work.
      I have fault code on bracke switch, but brake light work. And driver seat airbag.
      Please help. Sory for my English.
      Thanks, Kirill
    • By Etrain
      Hello, 
      I have a '79 911 Targa. Trying to figure out two things: 
      1>Decoding the engine serial number. It's 6291078
      2>Should my VIN and engine number share the same numbers? 
       
      Thank you!! 
    • By red_smeg
      Hi folks,
       
      I live in Boca Raton,  I have a 2005 997 - 911 with 93k miles.  I'm not a rich man.
       
      I'm looking for recommendations for service and repair in the south Florida area ideally someone who would like to work on a gentle restoration 
      or a recommendation for a reasonable shop that will do good work for a reasonable price i.e. not dealer rates.
       
      I need a replacement alternator i think as the bearings have just gone (sounds like that anyway) and all the belts should be due by now.
       
      Anyone with experience in maintaining this vehicle who wants to earn a little extra please contact me or if anyone has a show they would personally recommend I'd be very grateful.
       
      Mark.
    • By Los996
      Hello all,
      This is a continuing repair to what started as a camshaft deviation out of spec leading to the replacement of the chain tensioner pads / brake pads / chain ramps on my 2000 911 - 996 5-Chain engine. Seen here:
      That odyssey has since been resolved but I now have a new issue.

      Quick background:
      Removed camshafts, readjusted the camshaft chain timing "marker" positions, replaced tensioner pads, reassembled everything per factory specs.
      On first start up got very rough idle and bad misfires. At first I thought it may have been my timing was off but went back and visually inspected all and all looked correct (visually). Upon further inspection realized parts guy had given me Bosch 7403 plugs instead of Bosch 7413 (2000 Porsche 911).

      Current issue:
      Switched out and installed the correct spark plugs and no more continuous misfires / backfires. Did the initial reset (wait 1 min with ignition on / turn ignition off / wait 10 sec) On the first start up it did misfired / back fired once but I assumed that was left over fuel.

      Car now runs but very rough and threw 2 codes:
      - P0300 : Porsche Fault code 62 - Misfire damaging cat. converter
      - P0301 : Porsche fault code Cylinder 1 misfire damaging to cat. converter
      Also, took these readings:
      Actual angle for camshaft bank 1: -12.53
      Actual angle for camshaft bank 2: 3.05

      On positive note the main reason for doing all this work was the original problem / issue of tensioner / brake pad wear which was giving me a -10 / -2.92 reading is now:
      Camshaft position 1 deviation: 0.00
      Camshaft position 2 deviation: 0.00

      So the question is now are the Actual angle for camshaft readings within specs and could incorrect timing be attributed to these new issues?

      And... Do I have to give the DME time to "relearn"?

      Txs all
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.