Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

PKN

Contributing Members
  • Content Count

    172
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PKN

  1. In this case, and for a nice change, the problem pipe was where the upper hose attached to what looks like a plastic valve and very easy to get to. The other end went to the pump. I replaced the section with pressure hose (power steering). The light went out immediately on starting. I cancelled all error codes and took a 5 mile journey without error codes to show for it so fingers crossed! Steve
  2. Many thanks. I am sure this is where the problem is - I have had to repair this area one time before when I was changing out my air filters, I just didnt realize it was the brake booster pump. It also makes sense because I recently had to replace my coolant tank and probably cracked it again when I did so. There has to be a better more durable material for these pipes - maybe silicon? Steve
  3. The plot thickens - a new error message "faulty brake booster" Maybe the source of a vacuum leak. Where do I start looking? Steve
  4. Thanks for the quick response. The strange thing is that I can see no driveability issues and my mileage is about 18 on a weekly 85 mile commute. Just before it started though, I had a wierd hesitation on acceleration from start which went away within a few miles. I sawe another post online with the same two "bank" codes that turned out to be the "T" connector under the air intake. I will take a look as soon as things cool down here a tad! Steve
  5. Can anybody help narrow down the source of these error codes? My Check Engine Light is on and my Durametric unit shows the following error codes; PBD48 PBB48 P9640 The first two indicate excessive idle speed and the last an Oxygen sensor. I would appreciate any help to narrow down the cause(s) - I am hoping it is just an oxygen sensor that needs replacing Steve
  6. run, dont walk away from this car. They are sophisticated enough with manmy documented issues (I know, I fixed most if not all of them on mine). If you want to take a gamble up to 7K Steve
  7. What year are you looking for? I am about to sell my 2006 twin turbo and am in central Florida. I have replaced ALL of the things to look out for - Coil packs, Cardan shaft (prior to my purchase), the coolant pipes under the inlet manifold, "T pipes behind the motor, coolant reservoir, added a hands free system with iPod input. These cars are incredibly quick in stock form but can be rechipped and take more boost pressure. My car has most if not all of the available upgrades available when new. PM for more info if you are interested, PKN
  8. .,...in every sense of the word. My hands look and feel like they went through a mincer. I did learn that it is unnecessary to remove the fuel rail, that Lowes does stock a brass T piece to replace the one that doesnt break and that they dont stock one to replace the one that does. Fortunately I had the Porsche part and God willing I wont have the car when it goes again. I had two real problems. One was the lowest connection which would not come off the steel pipe it was connected to. I had to use a craft knife to cut most of the rubber off before I could persuade it to come off. The giant
  9. Oh well - the infamous T piece it is. Leaking like a fawcet....After 2 hours of attempts, I have not yet managed to remove any of the clamps with the remote tool so it is off with the manifold. Am I better off using a dremel to cut off the bands to take off the old "T" and replacing with new? All experience of doing this job gratefull received PKN
  10. I have to say that I am about done with this car. I have replaced the main coolant pipes, I have replaced the water pump and the coolant reservoir and yesterday it dumped all of my coolant AGAIN, It is running fast from somewhere on the drivers side ner but not at the rear of the car. I can feel at least one of the T pipes and it is dry so what do I look at next? Unfortunately, I cannot find the source of this fast leak with a flashlight, mirror or even a borescope. Is my car likely to be fitted with an extra electric pump and will removing the wheel arch liner help me locate the problem? Al
  11. OK - yes the thing in the diagram is in fact the oil filter. If they changed the coolant pipes and water pump, the main thing to worry about is the coolant reservoir. If it is leaking there should be evidence on the inner fender. When my water pump went, it dripped from behind the oil sump which makes it sound as though the water pump is the offender again. One thing is for sure, the temp got way too high. I will also say that after I changed the water pump, it took a few days and a couple of fast runs to kick the turbos in to burp the air out. It easily took another gallon of coolant after th
  12. There is a DIY tutorial on this site. No pictures though because it is so hard to get to. Personally, even though I did my main coolant pipes and changed out the water pump and coolant tank, I have decided to let an independant dealer change these Ts out when they go. Steve
  13. I was wrong. The engine got up to speed and the leak started again. Turned out to be the water pump. My trusty Harbor Freight borescope showed it up nicely. A quick trip to my friendly dealer for the new pump with gasket and $200 later I was stripping the front of the engine. Not too bad of a job but getting the pulley screws off was a PITA as my torx sockets were a bit too long but got it done. I lost one of the water pump screws which dropped in the bowels of the engine (outside). I located it with the borescope but in my attempts to reach it knocked it somewhere I couldnt find it. I "borrow
  14. Fixed.....it was the coolant reservoir and easy to do. It took less than 30 minutes to swap in the new one. cannot see any obvious problem with the old reservoir other than some white staining around the joint. I have a suspicion that the coolant was being pushed out of the overflow pipe because there was no obvious sign of running coolant either through the headlamp aperture or around the passenger side inner fender but it was running like a faucet under the car. I filled the new reservoir and ran her up to temp and no more leak. One interesting note, with discount from my local Porsche de
  15. Patrick This should do it for you Steve http://www.lxomega.com/ftplxomega/Share/1aj=&asiasana897-22aG8sjk/Cars/2006PorscheCayenneTurboS/index.html
  16. I was kind of afraid it might be the T pipe. I have a new reservoir on its way and will change it out first. The only reason I think it might be the culprit is that I refilled the reservoir with water and when it leaked again, almost clean water came out. Also the car is not overheating at all which is wierd. I have one of the T pipes already. I bought it when I did the main coolant pipes but didnt put it in because I couldnt get my hand down the back to where it was. Its a good excuse to buy a borescope which I have been itching to do. Harbor freight has a couple of likely looking candidates
  17. I replaced the main coolant pipes last summer and the 2006 TT has been running great since then. Today the low coolant light came on but the engine is rock steady at its normal temp range. I looked under the car to see a steady stream of orange coolant. Without taking the under car panels off it is very diificult to tell where it is coming from. After removing the passenger side headlight and all plastic trim, I can see no evidence of the leak around the water pump or coolant expansion tank BUT when I refilled the expansion tank with plain water, the steady trickle of coolant turned colorless
  18. WVicary Perfect - the TSB shows exactly where I am seeing the problem and now I know I dont need to worry about it. When I get a chance I will check the Henn coupling as described. Many thanks!! PKN
  19. The leak is leaving a smear of oil; on the top of the fresh air hose where it enters the box on the drivers side of the front valance and . Needless to say it is a pain in the butt to see anything up there without taking off either the front valance or the front drivers side wheel liner. I had the car on a lift and used a strong light but I cant see where it might be coming from. My suspects are a hose to the oil cooler or (heaven help me) a turbo. Not a serious leak but I would rather find it and fix before it becomes a problem. Any ideas ? PKN
  20. I make a 200 mile return journey most weekends and if I stay off the turbos and cruise at 65 I can get 20 with my 2006 TT. My daily commute of 25 miles each way in heavy traffic gives me 15-16. If I want to have some fun and spool up the turbos it will drop to 13. Not bad when I consider my Dodge Ram Hemi truck only returned 13 PKN
  21. The blower fan got slower and noisier and eventually stopped. Not good in 95 degree florida weather. I ordered a replacement from Sunset at $179 but couldnt wait. I got up early yesterday morning to beat the heat, dropped the old blower assembly and tested it. Unfortunately, I supported it on my wifes neck pillow. The fan kicked in, moved with the force of the air moved and promptly cut through the pillow and blew the small polystyrene beads all over the interior of the car. It was like being inside a snow globe. Still, nothing a vacuum cleaner couldnt sort out. On the second attempt, after
  22. JFP - do you have a link to the spin on adaptor? I will also order a replacement plastic housing. Thanks to all PKN
  23. I have tried everything I can to get the old oil filter cartridge case off my 06TT and the **** thing must be superglued on. If it breaks in my attempt to remove it, is there a steel self contained alternative to the crtridge I can have handy or do I need to buy a new plastic case? All advice gratefully received PKN
  24. I spent a couple of hours getting the dog hair off the interior at the rear of my car. I already have a canvas liner in the back and a rubber mat but the biggest problem are the side panels and rear lid liners. My wife wont let me shave the dogs or wrap their bods in plastic bags so I am thinking something like a 3-sided box shaped liner and the clear plastic sticky sheet you can buy to line the stairs. So what creative solutions do you all have? PKN
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.