Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

Recommended Posts

    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

2 hours ago, osamabatrikhi said:

Hi

what causes fuel pump fuse to keep blowing FS 13 it is for right side fuel pump, I changed the fuse but its blowing again.

 

Short circuit of wiring to pump or the pump internally is shorted and needs to be replaced. 

I suppose a bad connection could also blow the fuse but a wiring short or pump integral short is much more likely. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Stephen Semenchuk
      Looking for suggestions. I replaced both fuel pumps of my 2005 Cayenne Turbo after the main pump died. Got it all connected back up and she runs great.... until it gets down to a bit under a quarter tank. Sometimes the engine just quits, other times the throttle gets intermittently rough, it shudders however, if I feather the gas lightly, it will continue to drive, if I press harder on the gas, it stalls. When I pull over and restart it, it drives fine for about a mile or so then same thing. Has anyone experienced this after replacing the fuel pumps? Is there an installation “gotcha” that I missed? Thanks in advance for all your expert opinions.
    • By ralphro
      Hi there, my cayenne won't drive as long i have the relay placed at 1/6 (the 404 relais) functioning. Once I take it out the car runs perfectly on one pump but once I put it back in the car stops working although I hear both fuel pumps working.  What to do?
      Thanks for your response.


    • By R88STER
      Hello Porsche experts, I recently purchased a used 911 Carerra, 2003 and had the fuel pump fail.  So I looked around in Orange County to find a Porsche mechanic and ended up taking it to Hergesheimer.  They replaced the fuel pump but a few days latter I experienced something very troubling.  The car would start but idle was somewhat rough.  Revving the engine was a challenge in the lower RPM 1000-3000 then it became a bit smoother when driving with load on the engine in the 3000-4000 RPM range.  Alarmed by this I called the shop to bring the car in, but this was the day before the Rennsport Reunion in Laguna Seca so I dropped by another mechanic who brought up these error codes on a generic diagnostics tool:   P0134 Sensor Circuit No Activity Detected (Bank I Sensor 1) P0101 Mass Airflow Sensor / Circuit range issue Performance problem P0154 O2 Sensor no activity detected (Bank 2 post CAT ) P2098 Post Catalyst Fuel Trim System Too Lean Bank 2 P2096 O2 Sensor no activity detected Post Catalyst Fuel Trim System Too Lean (Bank 1) P0156 O2 sensor circuit malfunction (Bank 2 Sensor 2 post CAT)     Initially I thought this was related to the fuel pump replacement. So I called the shop who did the work and they said bring it over.  Their analysis identified similar codes and they suggested a few hours to review the harness and sensors in order to asses the problem.  A week later i am still trying to resolve this and wondered if I should replace the O2 sensors myself.   I have done brakes and other minor maintenance.  What is the opinion of the forum here on next steps?  I can provide further detail     
    • By DAS_V8
      First time post... hope to start contributing to the forum now!
       
      09 GTS with 93k and excellent maintenance history, recently getting long cranking times and sometimes rough idle at startup.  Starter is working properly so we can rule that out - not sure what to tackle first, coils?  fuel pumps?  HPFP?
       
      Durametric codes:
      1023 Ignition Coil D Primary/Secondary circuit - upper limit value exceeded
       
      1026 Fuel high pressure implausible - value below lower limit value
       
      The 1023 keeps coming back when cleared but never throws a CEL, the 1026 has been very intermittent but will throw a CEL.
       
      I swapped coils 3 and 4 (assuming D is coil 4 and coil 4 is rear-passenger side of engine?) and still get the 1023 code for "D" but no misfire codes.
       
      I tried pulling fuses 13 and 14, independently, and truck starts on both fuel pumps (with long crank).
       
      Logged with Durametric the fuel setpoint vs. actual pressure and I get 40bar at idle and it seems to keep up OK while driving up to 120bar at WOT.
       
      Plugs were changed at 80k but I believe to be on original coils and fuel pumps.
       
      So before I start throwing parts at this, any advice on what to troubleshoot next?  Still fairly new to the Durametric so anythink I'm missing there with respect to data logging?
       
      Cheers,
       
      Eric
    • By Reid Mayer
      Hi Everyone,
      So recently had a fuel pump go out on my C4. Conveniently way far from home. Got a local shop to repair, and they put the fuel pump in from the C2. The car runs, but doesn't feel quite right. Does anyone know the difference between the two pumps, apart from the part number of course? Wondering how far to push this.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.