Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
av8sky

Cabriolet top window will not drop noise

Recommended Posts

2003 996 cabriolet.  I was putting my top up yesterday and I heard a strange noise as it was finishing putting up the windows.  The sound was almost like a popping sound (not very loud).  I went to open the door (drivers side) and the window did not drop.  I tried the outside handle and the inside handle and no drop.  The window goes up and down fine.  I have done a search and read several great write ups on micro switches and regulators, I am still a little stumped on this one.  Is it a micro switch issue or possibly an issue with the top controller.  I did not have a chance to investigate or troubleshoot because I had to go on a work trip.  Anyone else have a similar issue?  Any thoughts on this would be appreciated.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Sounds like a fuse to me, not sure which one, but I bet there's a separate fuse if your windows are rolling up and down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Michael hurta
      Hi - 2002 996: Scoured the lists but can't find this particular cluster problem anywhere.  In short, my salvage cluster shows a list of errors on start up but my original was fine....  Here's the details.  My current cluster shows an intermittent airbag failure warning on the led screen followed by the idiot light.  It usually occurs at start up, clears at the stalk and the idiot light remains on, but flickers on occasion.  My mechanic had ruled out everything he could related to the airbag warnings and since he didn't have a spare cluster, couldn't swap to test for that. I personally purchased a salvage cluster, removed the battery terminals, installed it and it came to life (I'm also having to buy replacement connector housings because mine disintegrated).  The problem is the info screen pretty much scrolled through a variety of issues like oil pressure feedback, temp feedback, fuel feedback, etc.  The oil pressure gage was also unresponsive.  I expected the odometer to be wrong, but didn't expect all the errors.  I also started the car and while it ran, it did run rough, sputtered a bit.  Do I have a bad salvaged cluster?  Does the cluster need to be programmed (beside the odometer)?  
    • By Kevin Bryck
      2002 996
       
      Welcome everyone to another installment highlighting the wonderful world of fragile Porsche parts!
       
      Have both 17" and 18" wheels and have recently lost the metal Center Cap logo medallion off of one wheel of each size.
      While removing the other center caps every remaining medallion fell right off in my hand.
      Metal medallion secured with a random dab of some type of adhesive.
       
      We have reached the end of lifespan of whatever adhesive the Center Cap supplier used to keep precious colored metal medallions stuck to those cheap plastic caps.
       
      Anyone know how to remove old adhesive?
      Anyone have any idea what adhesive to replace it with?
      Anyone know how much the Porsche/Piech families made selling replacement center caps last year?
       
      Remember when paying through the nose for your precious replacement Center Caps that the Porsche and Piech families are the 7th wealthiest oligarchs in the world per Wikipedia.
       
       



    • By turtleturtle
      I recently purchased a 2006 C4S Cabriolet m/t US Model and since my ownership I have been unable to lock the car via the remote and the driver side window does not automatically fully close.  I replaced the latch assembly hoping it would knock out one or both problems but nothing has been resolved.  Fuses look ok to me. Below is further detail and Durametric codes -- is there anything in there that points to likely culprit(s)?
       
      Appreciate your help!
       
      Door will not lock with remote (double beep) or with key.
      I am able to use emergency procedure to lock door (turn key three times) The doors will lock if I hit the locking button inside car. The remote unlocks the car fine. Driver side window drops the 10mm or so when opening door but does not go back up upon closing door.
      If I am in the car I can manually roll up the last 10mm and it will stay up until I touch the handle again. If the door is open and I roll up all the way it drops the 10mm instantly. Passenger side works as expected. Interior lights stay on.
       
      Potentially unrelated issues/info but will mention just in case
      Convertible top when closing will cycle through latching and never stops, but does latch but I have to let go of button. Rear right window at times does not close on first try Spoiler button does not do anything but spoiler can be activated w/ Durametric AWS module can not be found (I disabled in other modules) Aftermarket radio is installed  
      Codes on durametric
      Left Door (driver side):
      8026: Control unit faulty (does not clear)
      8003: Door entry light ( temporarily clears)
      8009: Door H. button, inner sh. stroke (temporarily clears)
      C174: Fault convertible top control unit (comfort) (temporarily clears)
       
      Right Door (passenger)
      8003 Door entry light ( temporarily clears)
      C174: Fault convertible top control unit (comfort) (temporarily clears)
       
      Alarm
      8004: Terminal 50 (Does not clear)
      8005: Terminal S (temporarily clears)
       
      Front Body Module
      8021: Front luggage compartment light (does not clear, currently unplugged)
      8042: Front luggage compartment unlocking (occasional)
       
      Convertible Top
      8041: Right rear window lifter (temporarily clears)
       
      Seat Memory
      C102: Single-wire operation "comfort" (does not clear)
       
      Various modules: Airbag, Gateway, Instrument
      C141: Communication PCM (display)
       
       
    • By stephen magee
      wires came out of my camshaft sensor and not sure what order they are
       
    • By Kevin Bryck
      Okay this is REALLY specific.
      The adjustable tension cable on the drivers side of my cabriolet disconnected at the top where it threads (8mm) into the top frame, not at the bottom where it snaps onto the ball.
      The is a larger diameter (10mm?) clean smooth painted hole where the cable needs to thread in, which leads to the presumption that there was a nut on the back side?
      Searched all over including removing driver's side rear 'door' panel and fishing around with a magnet but no loose nut found.
      Looks like getting to back side of this frame casting would entail a major disassembly of the cabriolet top frame?
       
      Also, what does this clip that goes over hydraulic cylinder do?
      Right side clips is in place about halfway down length of cylinder.
      Left side clip was down around the base of the shaft.
      Replacing it where there appears to be a shiny spot looks like it would interfere with the cabriolet top potentiometer arm.
      Right cable threaded into frame at top
      Right cable threaded into frame at top
      Missing cable location
      Smooth clean painted hole in top frame where 8mm cable end is supposed to thread in
      Left cable
      Left upper cable end with 8mm thread
      Clip question
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.