Jump to content

The RennTech.org community is Member supported!  Please consider an ANNUAL donation to help keep this site operating.
Click here to Donate

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
graylens

Bench testing convertible transmissions

Recommended Posts

Hello everyone,

 

My convertible top broke in "fully up" position recently, with the clamshell at a 20 degree tilt.  Was able to remove the clamshell by getting under it (painfully) and found a shredded motor cable going to the driver's side.  I wanted to make sure that neither of the two transmissions were at fault, so I removed them to examine their gears.  Carefully disassembling them, all the gears appear to be in good shape with no missing teeth, however, when using the old intact cable and using the power drill to rotate the cable, the circular interior that goes into the V-joint does not move at all when turning with the power drill.  Does it only rotate when under pressure?

 

I'm thinking I'm *almost* there and would like to avoid $200-$400 for new transmissions if not needed...

 

Thanks in advance,

Keith Rupp

Share this post


Link to post
Share on other sites
    You can remove these ads by becoming a Contributing Member.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Mike Blaszczak
      Hi!
      I have a 1999 C4 coupe with a manual transmission. Earlier in the spring, I had the transmission repaired -- 2nd gear replaced and the pinion bearing replaced, too.
      Since then, I installed a short-shift kit myself.
      Today, I noticed that the back-up lights aren't illuminating. All the gears engage fine, including reverse, so I don't think there's an adjustment problem. I don't know if the lights were working or not before my short-shift installation.
      What are the likely causes for the lights not working? Switch wasn't reconnected after tranny work, or the switch is bad, I guess. But could my short-shift installation be causing the problem?
      Thanks!
       
    • By Amber Wells
      I have a 97 tiptronic non turbo boxster. I blew my front seal so I need to rebuild my tranny. I just need to know what the parts numbers are for the bushing and seal.... I cant seem to find em and want to make sure I order the right parts.
       
      I heard you can actually order a larger bearing and seal and then machine out the tranny where it goes into and in turn avoid this sort of issue for much longer.. if that helps identify what im needing here im sorry im sort of lacking in the lingo im still learning and will update with a better description once i can go over it again with the boyfriend.
    • By Kevin Bryck
      Okay this is REALLY specific.
      The adjustable tension cable on the drivers side of my cabriolet disconnected at the top where it threads (8mm) into the top frame, not at the bottom where it snaps onto the ball.
      The is a larger diameter (10mm?) clean smooth painted hole where the cable needs to thread in, which leads to the presumption that there was a nut on the back side?
      Searched all over including removing driver's side rear 'door' panel and fishing around with a magnet but no loose nut found.
      Looks like getting to back side of this frame casting would entail a major disassembly of the cabriolet top frame?
       
      Also, what does this clip that goes over hydraulic cylinder do?
      Right side clips is in place about halfway down length of cylinder.
      Left side clip was down around the base of the shaft.
      Replacing it where there appears to be a shiny spot looks like it would interfere with the cabriolet top potentiometer arm.
      Right cable threaded into frame at top
      Right cable threaded into frame at top
      Missing cable location
      Smooth clean painted hole in top frame where 8mm cable end is supposed to thread in
      Left cable
      Left upper cable end with 8mm thread
      Clip question
    • By Ronnie38
      My 2001 C4 Automatic had what appeared to slip (over rev) when making scarp turns, decided to replace transmission filter and refill, the first run after 10 minuets the transmission went into limp mode (lights on drive selector started to flash) check engine lamp came on (P0734 and P0734) was read. the reason given was input and output ratio wrong for both codes.
      The Durmatic gave no other info. So I proceeded to  order both input and output sensors. Since I couldn't confirm if a shift selonod was bad. Mean while I am in Cal for the holidays I remembered I moved two of the magnets in the pan there were 4 magnets 2 each in the depressions in the rear of the pan I took one each and moved the forward closer to the input and output sensors.
      Anybody out there have any idea besides taking it to the dealer, at 75 bucks for the 5 liters of tranny oil each time I replace something to help me be smarter?
    • By sld
      transmission selector switch and unit repaired replaced 2 times and now it needs it again.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.