Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)

DBJoe996

Contributing Members
  • Content Count

    564
  • Donations

    $25.00 
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Everything posted by DBJoe996

  1. How about #3 here Brake Master Cylinder Brake Booster Pre-charge Pump WWW.AUTOATLANTA.COM
  2. There is a vacuum line to the brake booster right behind the firewall. Have you checked that? Might be a bad seal or something. See #10 here Brake Master Cylinder Brake Booster Pre-charge Pump WWW.AUTOATLANTA.COM
  3. Which is it? Over on Rennlist you posted P0491 and P0492 drive while troubleshooting?
  4. From my understanding, cars are made like that. My digital and analog speedometer is consistently exactly 4 MPH faster than actual road speed. Confirmed by many roadside radars. I just adapt.
  5. Nothing in the oil. Oil is oil. One bottle of Techron in the gas tank just prior to doing oil change.
  6. Yes, window regulators have a certain lifespan and in 20 year old cars need to be replaced. In this post you can see the complexity involved in removing and replacing rear window regulators. As far as cost, welcome to Porsche ownership.
  7. Look just to the right of the power steering pump. There is a black box that has a lid. Open the lid and there is the main junction for the starter. Careful, it is live and carries volts like it is connected straight to the battery. The Y-cable is #21 in this diagram Battery Power Distributor Starter Generator WWW.AUTOATLANTA.COM
  8. It sounds to me from your description that the starter motor is spinning but the solenoid is not kicking in the bendix. Bench testing is one thing. A starter motor requires a tremendous amount of amperage to operate, thus the two circuits to make it happen. One is the main lead (big heavy wire main lead) that spins up the starter motor, and then the smaller lead to the solenoid to kick in the bendix. Are you familiar with the Y-cable? This is the one that connects to the starter circuit from the main junction point in the engine bay. Notorious for failing from internal corrosion. What is the voltage at the main junction box (+ jumper point) in the engine bay?
  9. Two thoughts come to mind since you are saying "oil pooling on the block". I thought you were talking about oil inside the plenum. Have you checked your oil filler tube for cracks? There is also the AOS crossover line that goes from the AOS to Bank 2 that becomes very brittle from heat and then cracks. Both of these can cause rough running. Maybe you should consider having your engine and intake smoke tested.
  10. A failed AOS will dump a bunch of oil in the plenum and it is very difficult to get it all out. It pools in the nooks and crannies of the intake plenum, thus the first sign of AOS failure is exhaust smoke..think like a gigantic smoke screen behind the car. Unless you think the new AOS has failed (which happens...BTW did you put in an original Porsche OE AOS?), I would just monitor this for awhile. Watch your oil level carefully.
  11. You say you have a new battery. Why did you put in a new battery? Was the old one giving you trouble? What size new battery and how many reserve amps? It sounds to me to be just like when the starter gets heat soaked and the solenoid doesn't kick it. Does the starter motor run when you try to start it, and just not engage the bendix gear to the flywheel? It is okay to check the voltage drop between the battery and the engine bay connection with a multimeter. However, when you start disconnecting things to check for corrosion or loose connections, always disconnect the negative lead on the battery first. Usually one of the first culprits in this type of situation is the electrical part of the ignition switch. You might want to replace it first before doing other things.
  12. Sorry to be so short. If it is helpful here is the battery diagram. You could buy either #1 or #4 for a completely new cable with the bolt and nut. AutoAtlanta only sells OE Porsche parts and is a good source for OE Porsche parts. Battery Power Distributor Starter Generator WWW.AUTOATLANTA.COM
  13. I believe they are identical. From what I have read the Boxster and 996 headlights were the same.
  14. Put the LED bulbs back in and test to see if it works like it has for 8 years. If it does, then it is probably (as said) the mix of standard and LED bulbs that makes it not work.
  15. Sheesh..it's a bolt. Go to Ace Hardware and buy a new metric bolt and nut. Also, most auto parts stores have replacement bolts for the battery connector cable.
  16. There is an emergency release cable for the fuel door, just like for the hood and engine lid. Open passenger door and look near the top hinge on the door. You will see a little loop to pull on. Hope you didn't break your fuel door locking pin.
  17. I feel for you. I'm normally over on the 996 forum but this is purely a mechanical problem. Since the coil pack is mostly retained by the tight fit in the spark plug hole, and since you are mostly concerned about it vibrating loose, I would grind the bolt part flush with the flat brass insert with a Dremel grinding disc (small enough to do the job), then use a dab of some silicone glue on the brass insert to hold the coil pack. It is amazing how well it holds, and is completely removable the next time. There are two bolts that hold in the coil pack, so how is the other coil pack bolt?
  18. You can test the ICV by removing it from the throttle body and cycling it with a 9V battery. It should move smoothly and not bind. Make sure to clean all the gunk and carbon from the rotating valve body inside the ICV. Since you replaced the air filter with a stock box, reset the DME/ECU by disconnecting the negative battery lead for 30 minutes, then reconnect and go for a 20+ minute drive to allow the DME to re-establish sensor values.
  19. M96/01/02/04 engine head here M96.01/02/04 Cylinder Head -01 WWW.AUTOATLANTA.COM M96/03 engine head here M96.03 Cylinder Head 02- WWW.AUTOATLANTA.COM
  20. I could be wrong, but I think the VIN is stored in the DME and the mileage is stored in the cluster. If there is a VIN in the cluster, it probably gets it from the DME.
  21. The K&N filter oil has probably coated your mass air flow sensor and ruined it. The MAF sensor works by hot film and is very sensitive. Honestly, the best air filter and setup for our cars is the stock air box and paper filter. It was designed like that for a reason.
  22. What did they fill it with? Oil type and weight such as 0W-40? The sensor for the engine bay fan is located between the intake runners on the top passenger side of engine. There is a rubber grommet that it fits into. If it falls out, it rests against the engine and when hot, will make the fan run. How is your coolant level? Did they vacuum fill the system? Have you tried "burping" the coolant system by manually lifting the bale wire on the coolant tank?
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.