Jump to content

Welcome to RennTech.org Community, Guest

There are many great features available to you once you register at RennTech.org
You are free to view posts here, but you must log in to reply to existing posts, or to start your own new topic. Like most online communities, there are costs involved to maintain a site like this - so we encourage our members to donate. All donations go to the costs operating and maintaining this site. We prefer that guests take part in our community and we offer a lot in return to those willing to join our corner of the Porsche world. This site is 99 percent member supported (less than 1 percent comes from advertising) - so please consider an annual donation to keep this site running.

Here are some of the features available - once you register at RennTech.org

  • View Classified Ads
  • DIY Tutorials
  • Porsche TSB Listings (limited)
  • VIN Decoder
  • Special Offers
  • OBD II P-Codes
  • Paint Codes
  • Registry
  • Videos System
  • View Reviews
  • and get rid of this welcome message

It takes just a few minutes to register, and it's FREE

Contributing Members also get these additional benefits:
(you become a Contributing Member by donating money to the operation of this site)

  • No ads - advertisements are removed
  • Access the Contributors Only Forum
  • Contributing Members Only Downloads
  • Send attachments with PMs
  • All image/file storage limits are substantially increased for all Contributing Members
  • Option Codes Lookup
  • VIN Option Lookups (limited)
Sign in to follow this  
Viper6

Went to change my pads and found this broken part... what is it?

Recommended Posts

See broken part in this Front Left wheel well pic of my 04 996... assume it is a suspension stroke sensor, but what does it do, and more importantly, what is the consequence of driving it un-repaired?  I wonder how the ECU uses the input if there is no electronic suspension on my car... hmmm.

The part it mounts to is plastic so it must have struck road debris I am guessing... if anyone knows the Part number so I can order a replacement many thanks in advance!

Thx!

post-92308-0-13478600-1431974564_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is the sensor for the Litronics levelling system. Sorry, I don't have the part number to hand, but they often break, and aren't expensive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks, mystery solved then... my 40th AE is equipped with Litronic... Reasonable part and price given Porsche reputation, I'll get it ordered at local dealer... thanks again for quick reply and the help all!

Share this post


Link to post
Share on other sites

had to replace mine recently, easy to do and cheap part. check the little balljoints on the arm are moving freely, mine had seized and caused the break, so had to replace it also.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The same leveling sensor is also used in VW Golfs and other VW/Audis.  They are a good backup supplier for stuff like this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By Garra671
      Recently I had been noticing issues with my cooling system the coolant temp guage would go past the 0 on 180 and I wouldn’t hear fans or anything. (Already tested fans and resistors and relays).   The temperature Will continue to creep up if I sit still, with no signs of fans, AC OFF.

      I replaced the coolant temp sensor. Problem fixed!! Then same issue again it seems after a week of driving.  

      Now i currently have ordered another temp sensor just Incase I maybe did something to cause the other new one too fail, I’ll be changing it again today.

      However I was doing the climate control hack to check my actual temperatures today while doing a short troubleshooting drive. And I noticed my oil temperature said 0, which is physically impossible 🙄


      Is it possible the oil temp guage is throwing off the coolant sensor?    Is it even possible for the oil temp sensor too go bad but not the oil level sensor? (They are a 2 in 1 sensor)   

      THANK YOU IN ADVANCE
    • By Michael hurta
      Hi - 2002 996: Scoured the lists but can't find this particular cluster problem anywhere.  In short, my salvage cluster shows a list of errors on start up but my original was fine....  Here's the details.  My current cluster shows an intermittent airbag failure warning on the led screen followed by the idiot light.  It usually occurs at start up, clears at the stalk and the idiot light remains on, but flickers on occasion.  My mechanic had ruled out everything he could related to the airbag warnings and since he didn't have a spare cluster, couldn't swap to test for that. I personally purchased a salvage cluster, removed the battery terminals, installed it and it came to life (I'm also having to buy replacement connector housings because mine disintegrated).  The problem is the info screen pretty much scrolled through a variety of issues like oil pressure feedback, temp feedback, fuel feedback, etc.  The oil pressure gage was also unresponsive.  I expected the odometer to be wrong, but didn't expect all the errors.  I also started the car and while it ran, it did run rough, sputtered a bit.  Do I have a bad salvaged cluster?  Does the cluster need to be programmed (beside the odometer)?  
    • By Kevin Bryck
      2002 996
       
      Welcome everyone to another installment highlighting the wonderful world of fragile Porsche parts!
       
      Have both 17" and 18" wheels and have recently lost the metal Center Cap logo medallion off of one wheel of each size.
      While removing the other center caps every remaining medallion fell right off in my hand.
      Metal medallion secured with a random dab of some type of adhesive.
       
      We have reached the end of lifespan of whatever adhesive the Center Cap supplier used to keep precious colored metal medallions stuck to those cheap plastic caps.
       
      Anyone know how to remove old adhesive?
      Anyone have any idea what adhesive to replace it with?
      Anyone know how much the Porsche/Piech families made selling replacement center caps last year?
       
      Remember when paying through the nose for your precious replacement Center Caps that the Porsche and Piech families are the 7th wealthiest oligarchs in the world per Wikipedia.
       
       



    • By stephen magee
      wires came out of my camshaft sensor and not sure what order they are
       
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.